VELIKA ČAST

Slavni reper nastupat će na poluvremenu Super Bowla

Super Bowl je jedno od najpopularnijih sportskih takmičenja na svijetu, a svake godine publika i milioni gledatelja imaju priliku uživati u muzičkom dijelu programa tokom poluvremena. Upravo je taj show na poluvremenu jedan od najgledanijih muzičkih događaja, a sad je otkriveno ko će stati na veliku pozornicu na Super Bowlu 2025.

Čast je ovaj put pripala reperu Kendricku Lamaru, trenutno jednom od najpoznatijih repera na svijetu. Apple Music i NFL su podijelili vijest na Instagramu uz fotografiju repera. Na njoj je Kendrick sjedio na nogometnom terenu s loptom te ispred američke zastave.

Kasnije se oglasio i reper te podijelio video u kojem je bacao nogometne lopte dok je iza njega bila pozadina sa zastavom SAD.

"Zovem se Kendrick Lamar i nastupit ću na Super Bowlu 59. Dolaziš li? Nadam se, idemo, ne bih želio da to propustiš. Vidimo se u New Orleansu", rekao je on pa najavio da će se natjecanje održati 9. februara 2025. godine. Velika će se utakmica održati u Caesars Superdomeu u New Orleansu.

View this post on Instagram

A post shared by Kendrick Lamar (@kendricklamar)

Muzičar je rekao i kako je sretan što će imati priliku uvesti rap muziku u Super Bowl. "Rap muzika je i dalje najutjecajniji žanr do danas. I ja ću biti tamo da podsjetim svijet zašto. Izabrali su pravog", rekao je on, prenosi Page Six.

Ovo će Kendricku biti prvi samostalni nastup na velikom prvenstvu. Prije dvije godine je nastupao kao gost uz Snoop Dogga, Dr. Drea, 50 Centa, Eminema i Mary J. Blige.

Reper je poznat po svojim hitovima kao što su "Humble", "DNA.", "Like That", "Money Trees", "Not Like Us" i brojnim drugima.