POKUŠAJ SAMOUBISTVA

Legendarni roker slučajno naišao na ženu koja je stajala na ivici mosta pa je uvjerio da ne skoči

Pjevač Jon Bon Jovi, glavni vokal rock grupe Bon Jovi, snimao je muzički spot u utorak, a nije ni slutio u kakvoj će se situaciji zateći. Poznati pjevač pomogao je spasiti ženu koja se nalazila na ivici pješačkog mosta u Nashvilleu.

Policijska uprava Nashvillea podijelila je snimke nadzornih kamera s pješačkog mosta John Seigenthaler. YouTube video, koji je platforma u međuvremenu uklonila, prikazao je pjevača kako prilazi neidentificiranoj ženi koja je stajala na ivici mosta.

Nakon nekoliko minuta koje su proveli u razgovoru nasamo, frontmen Bon Jovija i još jedna žena uspjeli su odgovoriti ženu od skakanja s mosta i prenijeli je do sigurnijeg dijela mosta, prenosi People magazin. Pjevač je nastavio razgovarati sa ženom sve dok se konačno nije udaljila od opasne ivice.

"Hvala Jon Bon Joviju i njegovom timu što su pomogli ženi na mostu Seigenthaler u utorak navečer. Bon Jovi ju je pomogao uvjeriti da siđe s ivice mosta koja se nalazila iznad rijeke Cumberland i vrati se na sigurno", izjavila je policijska uprava Nashvillea na X-u.

"Svi moramo pomoći jedni drugima da budu sigurni", dodao je šef policije John Drake.

Muzičar je na mostu snimao spot koji je bio otvoren za javnost kad se incident dogodio, a pružio je ruku pomoći.

Inače, Bon Jovijeva fondacija, JBJ Soul Foundation, bavi se ljudima u krizi, od gladi do beskućništva, tako da je on itekako dobro obučen za razgovor s pojedincima u krizi, potvrđuje magazin People.