Carol Bongiovi

Umrla majka Jona Bon Jovija. Bila je u marincima

Preminula je Carol Bongiovi, majka Jona Bon Jovija, javlja magazin People. Imala je 83 godine.

Carol je preminula u medicinskom centru u New Jerseyju, tri dana prije 84. rođendana.

"Naša majka bila je snaga na koju se moralo računati, njen duh i stav oblikovali su ovu porodicu. Jako će nam nedostajati", izjavio je 62-godišnji muzičar.

Carol je rođena u Pennsylvaniji. Godine 1959. pridružila se marincima te služila svojoj zemlji, a tamo je upoznala i svog supruga Johna Bongiovija. Par se potom preselio u Sayreville pa u Holmdel u New Jerseyju gdje je živjela do smrti. Iza sebe je ostavila supruga i tri sina - Jona Bon Jovija, Anthonyja i Matthewa te osmero unučadi.

Bon Jovi je u ranijim intervjuima često isticao kolika su mu roditelji bili podrška tokom karijere.

"Uvijek su me podržavali, što je bilo nevjerovatno. Jer sam mogao doći kući u jedan ili dva ujutro, a morao sam biti u školi do osam sati. Samo su rekli - dođi na vrijeme za školu, znaš da je to tvoja odgovornost, ali slijedi svoj san", rekao je jednom prilikom.

"Čak i ako doista nisi bio dobar u svom poslu, ako si vjerovao da jesi, mogao si raditi na tome. Kako sam postajao stariji, shvatio sam da je to veliki dar koji sam dobio od svojih roditelja. Oni su doista vjerovali u mantru Johna Kennedyja o odlasku na Mjesec.

'Da, naravno da možeš ići na Mjesec. Samo idi, Johnny.' I eto me", rekao je muzičar u intervjuu za The Big Issue 2020. godine.