TENK NA TOČKOVIMA

Lopov lako otvorio blindirano staklo na ‘neprobojnoj’ Tesli Cybertruck i odnio ruksak

Teslin SUV navodno je i blindiran, odnosno stakla su mu otporna na metke. Pri predstavljanju se isticao kako je u Cybertruck nemoguće ući bez ključeva. Kako je onda moguće da je lopov na ovoj snimci otvorio/uklonio bočni prozor kao da otvara limenku sardina?

Na snimci koju je objavio vlasnik jasno se vidi kako je lopov vrlo lako uspio otvoriti blindirano staklo. Današnji automobili su opremljeni sa sve više sigurnosnih sistema. Kako sistemi protiv krađe napreduju, tako napreduju i sposobnosti lopova.

Uz sve sisteme protiv krađe, postoje trenuci kada tradicionalne metode nikada ne iznevjere. Preko ‘bare‘ u SAD, automobil koji je klasificiran kao neprobojno vozilo izgubio je bitku od jednog običnog lopova. Tesla Cybertruck, koji se prodaje praktički kao ‘naoružani tenk‘, nije imao šanse protiv jedne od najosnovnijih tehnika krađe na svijetu.

Vlasnik Cybertrucka objavio je što se dogodilo na Facebook stranici ‘Tesla Cybertruck‘. Muškarac je ostavio ruksak na sjedalu svog pick-upa, što je bilo dovoljno da privuče pažnju lopova.

Zahvaljujući Cybertruckovom Sentinel modu, koji koristi kamere koje snimaju u krugu od 360 stepeni i nadziru okolinu automobila, postoje razne fotografije lopova i načina na koji je počinio krađu ovog ruksaka.

Fotografije također dokazuju kako je lako ući u kabinu Cybertrucka. U videu možete vidjeti kako lopov prozor ovog ‘oklopnog vozila‘ umjesto da ga razbija, umeće čvrsti predmet između stakla i vrata karoserije.

Potom kreće vući prozorsko staklo kao da otvara limenku hrane sve dok nije imao potpuni pristup ruksaku koji ga je čekao na sjedalu. Korisnici stranice obasipali su server brojnim pitanjima kako je to moguće na jednom takvom automobilu poput Cybertrucka. Također, zanimalo ih je zašto se nisu aktivirali alarmi i sistemi, koji bi putem Tesla aplikacije trebali vlasnika obavijestiti da se nešto događa s njegovim vozilom.