beograd

Koncert kćerke Šabana Šaulića: Hologram preminulog pjevača izazvao suze u publici

Emotivni nastup Ilde Šailić u Beogradu

Ilda Šaulić, kćerka Šabana Šaulića, održala je koncert u Beogradu i našla je način kako da njen voljeni otac bude dio koncerta iako je prošlo je više od pet godina od njegove smrti.

Nasljednica legendarnog pjevača otpjevala je prvu strofu pjesme "Ne plači dušo" nakon čega se iz izmaglice pojavio trodimenzionalni hologram Šabana koji je izveo drugu strofu pjesme.

Ovo je ganulo sve u publici pa su mnogi zaplakali a suze su bile i u očima Ilde koja se potom obratila ocu i otpjevala mu pjesmu "Suza" koju mu je posvetila. Video možete pogledati OVDJE.

Šaban Šaulić poginuo je 7. februara 2019., svega nekoliko sati poslije svoga posljednjeg koncerta. "Kralj narodne muzike" doživio je saobraćajnu nesreću na autocesti "A2", nedaleko gradova  Bielefelda i Dortmunda.

Naime, sa Šaulićem su u automobilu bili i muzičar Mirsad Kerić, koji je također poginuo te Šabanov kum Slobodan Stojadinović, koji je prošao s lakšim povredama.

Vozač turske nacionalnosti (34) zabio se u stražnji dio automobila u kojem je putovao Šaulić. Šaban Šaulić umro je u 67. godini života, u 10:25 sati, od posljedica teških i po život opasnih povreda, zadobivenih u nesreći. 34-godišnjak vozio je bez vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola.

Šaulić je sahranjen 22. februara 2019. godine u "Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.