burno u krajini

Ružnić objavio poruke NiP-ovca koji bi trebao biti u zatvoru: Zgadit ću mu život…

Bivši premijer USK Mustafa Ružnić (NES) objavio je poruke koje dobiva od NiP-ovca Halila Bajramovića.

Bajramović je iz Krajine, a bio je zastupnik u Federalnom parlamentu, no pravosnažno je presuđen na tri godine zatvora zbog obmane pri davanju kredita.

Bajramović je zbog presude ostao bez mandata, a od tada pokušava razvlačiti konačno odsluženje zatvorske kazne.

Ružnić je sad objavio poruke iz kojih se vidi da mu Bajramović piše da će mu 'zgaditi život'.

Nije jasan kontekst poruka.

Evo kako to izgleda:

Ruznić je napisao ovu poruku sudijama u Kantonalnom sudu u Bihaću.

Poštovani, predsjednici i sudije Kantonalnog suda u Bihaću, predsjednici i sudije općinskih sudova, glavna tužiteljice i tužioci Kantonalnog tužilastva USK, ministre MUP USK, direktore i OSL MUP USK, doktori koji pišete sumnjive dijagnoze halilu bajramovicu (naravno, malim početnim slovima) i predsjedniče i članovi predsjedništva NiP BiH, evo javno vam šaljem na znanje i da vidim sta će ko poduzeti iz svoje nadležnosti, službene dužnosti i važećih zakona BiH.

Pomenuti maleni huškač sa društvenih mreža, onaj koji se osramotio pred čitavom nacijom lažući u kamere i koji prikuplja sve moguće dijagnoze da odgodi odlazak u zatvor, onaj koji je uništio Džehverušu, RadCazin, Sedru…najavljuje da će mi zgaditi život. Moj život je, kao i svaki drugi, svetinja i očekujem da kao i život svakog drugog građanina ove zemlje, bude zaštićen na vrijeme. Nemoj sutra da niste znali", naveo je Ružnić.