merhamet

Lendo posjetio Narodnu kuhinju u Jablanici

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo je u utorak, nakon kolektivne dženaze stradalima, posjetio Narodnu kuhinju u Jabalnici.

Lendo je odao priznanje zaposlenicima i volonterima Merhameta u Hercegovini koji su proteklih dana sve resurse stavili na raspolaganje, kako timovima za traženje nestalih i raščišćavanje terena, tako i porodicama koje su bile primorane napustiti svoje domove na područjima koja su pogođena nedavnim poplavama, saopćeno je iz mostarskog Merhameta.

Također, Narodnu kuhinju u Jablanici jučer su posjetili i zapovjednik Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Adil Šuta i pomoćnik direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite i vatrogastva HNK Salko Sokolović.

Predstavnike Civilne zaštite dočekali su predsjednik "Merhameta" MDD Kenan Vrbanjac, član UO "Merhameta" Safet Oručević, generalni sekretar "Merhameta" Sidik Aždahić, direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić i tajnik MDD Merhamet Jablanica Aldin Lulić.

Na sastanaku je Šuta kazao da Štaba civilne zaštite HNK i Vlada HNK cijene ulogu Merhameta koji je preko svoje Narodne kuhinje bio u službi građana Jablanice i svih onih koji su bili u potrebi za hranom i toplim obrokom, zbog toga će rad Merhameta biti podržan i u narednom razdoblju.