skupština ks

Arijana Memić: Ne prepucavajte se preko mog brata. Prvo pitajte Aliju Budnju, Enru Suljić i Senaida Memića šta o tome znaju

Pojedini zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, a prije svih Haris Zahiragić (SDA), Muamer Bandić (Stranka za BiH) i predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić (Narod i pravda), dotakli su se u današnjim istupima, a ničim izazvani niti je to tema dnevnog reda, Dženana Memića, mladića koji je ubijen prije više od osam godina, a da počinioci ovog zločina još nisu privedeni pravdi.

Naravno, korištenje sudbine Memića za politička prepucavanja, pogodila su Dženanovu sestru Arijanu Memić, bivšu NiP-ovu, a sada nezavisnu zastupnicu u Skupštini KS.

"Zna se na koga se odnosi"

"Jako mi je teško govoriti o ovoj temi.

Međutim, nisam je sama nametnula, ali ne mogu da dozvolim zaista da ispadne da je svima vama više stalo da se riješi ubistvo moga brata, a ne meni i mojoj porodici.

Kolega Zahiragić je već u dva slučaja spomenuo ubistvo moga brata i htjela sam mu skrenuti pažnju. Mislila sam da će se time to završiti, ali nažalost nije, jer se nastavilo.

Ono što želim reći jeste da, predsjedavajući, Vaš doprinos našem slučaju je vrlo dobro poznat svima i ja Vam se na tome zahvaljujem, kao i moja porodica i to će tako uvijek biti.

S druge strane i kada sam napuštala Klub Naroda i pravde i obrazložila svoje razloge zašto sam to učinila, ja sam i tom prilikom kazala, doduše na press konferenciji, da meni apsolutno ne treba podrška onih koji su iskoristili strukture da zataškaju ubistvo mog brata", kazala je Memić.

Dodaje da se "zna na koga se odnosi".

"Tako da ne vidim ni razlog ni potrebu zašto bi neko iz Stranke demokratske akcije tražio sada da se riješi ubistvo Dženana Memića.

Ja takve pozivam da pitaju prvo svog kolegu Aliju Budnju, da ga pitaju zašto je obrisan snimak o noći ubistva Dženana Memića, da pitaju Fikreta Prevljaka, Senaida Memića, Enru Suljić... šta to oni znaju o ubistvu Dženana Memića.

Pravosnažno osuđena

Da pitaju i traže odgovornost onih koji su na Kliničkom centru omogućili ključnom svjedoku Alisi Mutap-Ramić da lažno svjedoči.

Ona je pravosnažno presuđena za davanje lažnog iskaza, a lažna amnezija je bila nečija potreba i neko joj je to omogućio, da laže sve ove godine ", rekla je u svom obraćanju Arijana Memić.

Potom se obratila članovima Skupštine.

"Ja vas molim, da dok sam ja ovdje, da se ne prepucavate preko slučaja ubistva moga brata, ni jedni ni drugi.

Za sve ono što želim reći imam mogućnost, hvala Bogu, i ja ću to iznijeti.

Ovo danas je bilo suvišno, jedni su zataškali ubistvo moga brata, a drugi, otkako su došli na vlast, očito nisu spremni ići do kraja u to razotkrivanje", izjavila je Memić, dodajući da se nada da će Tužilaštvo BiH provesti istragu do kraja i otkriti krivce.