rođeni sarajlija

Petković izdominirao sjajnim rezultatima na klupi Alžira: Dobit će veliki bonus, a posebno bogatstvo ga čeka u slučaju plasmana na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Alžira Vladmir Petković, dobio je solidnu finansijsku nagradu za uspjehe koje je napravio po dolasku u ovu selekciju.

Naime, rođeni Sarajlija je vodio Alžir na osam mečeva do sada, te je upisao šest pobjeda, jedan remi, jedan poraz i, prije svega, ostvario plasman na naredni Kup Afričkih nacija, nakon samo četiri kola.

Rekord Vladimira Petkovića na čelu Alžira je impresivan, što mu je omogućilo da aktivira bonus.

Prema riječima novinara Samira Lamarija, dobro obaviještenog o ovim pitanjima, Petković je dobio bonus od 100.000 eura predviđen ugovorom u slučaju plasmana na Kup Afričkih nacija.

Ako uspije odvesti Alžir na Svjetsko prvenstvo, bh. stručnjak bi tada dobio dodatnih 400.000 eura, a njegov tim je trenutno na vrhu svoje kvalifikacione grupe G za Svjetsko prvenstvo, bodovno izjednačen s Mozambikom, ali sa boljom gol-razlikom.

Podsjetimo, Petković je na klupu Alžira došao početkom ove godine, a potpisao je ugovor do 2026. godine, te trenutno zarađuje 135.000 eura.