zdravstveni problemi

Elton John iskreno: Nije ostalo puno toga od mene, nemam krajnike, koljena, prostatu, kuk, slijepo crijevo, ali još sam tu

Foto: Instagram

Elton John progovorio je o svojim zdravstvenim problemima s kojima se suočavao tokom svoje bogate muzičke karijere. Pjevač je nedavno rekao kako se oporavljao od teške infekcije, zbog koje je slabo vidio na jedno oko, piše Metro.

Tokom pojavljivanja na premijeri svog novog dokumentarca - "Elton John: Never Too Late" u New Yorku, 77-godišnjak je iskreno govorio o svojim zdravstvenim borbama.

"Da budem iskren, nije ostalo puno toga od mene. Nemam krajnike, ni slijepo crijevo. Nemam prostatu. Nemam ni desni kuk, ni lijevo koljeno, ni desno koljeno. Zapravo, jedino što mi je ostalo je lijevi kuk. Ali ja sam još uvijek ovdje. I ne mogu vam dovoljno zahvaliti, vi ste oni koji ste me stvorili", rekao je Elton John u intervjuu za People Magazine.

"Želim zahvaliti Davidu, Zacharyju i Elijahu što su me učinili najsretnijim čovjekom na svijetu. Našao sam potpunu sreću i blaženstvo kada sam upoznao Davida i kad sam dobio djecu, našu djecu. I toliko me sve to zadovoljio. Nikada nisam bio toliko sretan kao što sam sada" dodao je.

Elton se također osvrnuo na svoju odluku da se povuče s turneje nakon prošlogodišnjih oproštajnih datuma. "Kao što znate, odlučio sam prekinuti turneju jer imam 77 godina, napravio sam sve što je trebalo, svirao sam, pjevao sam. Uspio sam. Učinio sam sve", nastavio je.

"Još uvijek moram ostaviti mjesta za muziku u svom životu jer će ona uvijek biti prisutna. Ali najvažnija stvar u mom životu su David, Zachary i Elijah te moja porodica i moji prijatelji. Pronašao sam utopiju i oduševljen sam", dodao je Elton.

On se pojavio na premijeri dokumentarnog filma samo nekoliko sedmica nakon što je dao izjavu o svom zdravlju, nakon infekcije.

"Tokom ljeta nosio sam se s teškom infekcijom oka zbog koje sam nažalost imao ograničen vid na jednom oku", napisao je Elton na svojem Instagram računu.

"Na putu sam do ozdravljenja, ali to je iznimno spor proces i trebat će neko vrijeme prije nego što mi se vid vrati na zahvaćeno oko. Zahvalan sam izvrsnom timu ljekara i medicinskih sestara te mojoj porodici koja se tako dobro brinula o meni posljednjih nekoliko sedmica. Mirno sam proveo ljeto oporavljajući se kod kuće i osjećam se pozitivno zbog napretka koji sam do sada postigao u svom liječenju i oporavku", dodao je sir Elton.

"Jasno sam rekao svojim obožavateljima da iako je turneja Farewell Yellow Brick Road kulminacija moje turnejske karijere, još uvijek planiram nastupati uživo. Ali još ne znam što će to točno značiti", izjavio je također pjevač.

Unatoč bolesti, muzička legenda i dalje radi, a njegov novi film – koji obuhvata njegovu decenijama dugu karijeru – uskoro će se pojaviti na ekranima.