Oskarovka voli tehnologiju

Helen Mirren o Kurtu Cobainu: Tužno, on nikada nije vidio GPS

Slavna oskarovka Helen Mirren (79) požalila se kako frontmen Nirvane Kurt Cobain nije poživio dovoljno dugo da bi mogao doživjeti uzbudljive inovacije, kao što je, praćenje svoje lokacije na svom mobitelu.

U razgovoru s vlasnikom Evening Standarda, Evgenijem Lebedevom, u njegovom podcastu ‘Brave New World‘, Mirren je rekla "da se smatra sretnicom što je živjela dovoljno dugo da svjedoči dramatičnom tehnološkom napretku."

“Uvijek kažem da je tako tužno što je Kurt Cobain umro tad kad je umro. Jer on nikada nije vidio GPS, a meni je jedna od najboljih stvari gledati moju malu plavu točkicu kako hoda ulicom. Jednostavno to smatram potpuno čarobnim i nevjerovatnim".

Ona je često spominjala Cobaina i ranije kada bi se dotaknula teme tehnologije i starenja. Tako je 2014. u razgovoru sa slavnom voditeljicom Oprah Winfrey izjavila:

"Pogledajte samo Kurta Cobaina - jedva da je i doživio računala! Sve te digitalne stvari koje nam se događaju tako su uzbudljive. Baš sam znatiželjna oko toga šta će sljedeće izumiti."