trenutak iskrenosti

Helen Mirren šokirala Hollywood: Možete li se sjetiti ko je lani osvojio Oscara za najbolji film?

Helen Mirren, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu zahvaljujući svojoj izvedbi u filmu 'The Queen', koja je poslužila kao naratorica u filmu Grete Gerwig 'Barbie', koji je zaradio osam nominacija za Oscara, uključujući najbolji film, no nema nominacija za najbolju rediteljicu ili Margot Robbie nominacije za najbolju glumicu.

To se smatra 'najšokantnijim oscarovskim prijedlozima godine', no Mirren nije previše uznemirena. 'Ne smiješ se uzrujavati zbog takvih stvari. Ono što je fantastično jest da je 'Barbie' bio film s najvećom zaradom koji je Warner Bros ikada imao u životu i sjećate li se uopće ko je osvojio nagradu za najbolji film prošle godine?', rekla je glumica.

Film je prošle godine zaradio 1,4 milijarde dolara na kino blagajnama širom svijeta.

'Naravno da bih voljela vidjeti Gretu nominiranu i mislim da bi ona trebala osvojiti nagradu za najboljeg reditelja', dodala je Mirren. 'To nije utrka u trčanju, znate. Rad Christophera Nolana na 'Oppenheimeru' bio je spektakularan, izvanredan. Ali za mene je Gretin rad bio tako hrabar, bilo je to nešto što nikad prije nismo vidjeli. Jednostavno mi se sviđa činjenica da je publika reagirala onako kako jest', kazala je slavna glumica.

I dok su njene kolege iz 'Barbie' Ryan Gosling i America Ferrera kritizirali Oscara zbog 'omalovažavanja' Robbie i Gerwig, sama Robbie nije previše razočarana.

'Nema razloga da budeš tužan kad znaš da si ovako blagoslovljen', rekla je Robbie na diskusiji SAG-AFTRA nakon što su objavljene nominacije za Oscara. 'Mislim da bi Greta trebala biti nominirana za rediteljicu. Ono što je ona učinila događa se jednom u karijeri, jednom u životu. Ali bila je to nevjerovatna godina za sve filmove', smatra Robbie i dodaje: 'Namjeravali smo učiniti nešto što bi promijenilo kulturu, utjecalo na nju i to je učinjeno. Više nego što smo ikad sanjali. I to je doista najveća nagrada koja može doći iz svega ovoga.'

Mirren je nedavno razgovarala za Variety o scenama koje je snimila za 'Barbie' koje nisu ušle u finalnu verziju, a u jednoj od njih glumila je Olivia Colman, dobitnica Oscara za najbolju glumicu.

'Bila je to vrlo smiješna scena s Olivijom u kojoj smo se svađali oko toga ko je prava grande dame britanskih glumica', otkrila je Mirren.