Film

Najgori strahovi studija bolno se ostvaruju. Filmu “Red One” prijeti katastrofa

Najgori strahovi Amazona/MGM studija bolno se ostvaruju.

Puck izvještava da se očekuje da će film "Red One", u kojem glume Dwayne Johnson i Chris Evans, a ima budžet od 253 miliona dolara, na otvorenju prikazivanja u kinima u Americi zaraditi skromnih 36 miliona dolara.

No, pojedini tvrde da je to pretjerano optimistično, odnosno da bi zarada mogla iznositi tek oko 20 miliona.

Amazon je izvorno odredio da će "Red One" biti objavljen 20. decembra. Međutim, sada je najavljen izlazak za sljedeći mjesec.

Nakon što je TheInSneider objavio da su probne projekcije zapravo užasno prošle za film, ubrzo je stigla priča, krajem aprila, putem The Wrapa, da je budžet za “Red One” dostigao katastrofalne razmjere.

Očigledno, Dwayne Johnson je bio djelomično kriv jer je glumac često kasnio na set ("7-8 sati u prosjeku") i ponekad se jednostavno nije pojavio - njegovo ponašanje koštalo je produkciju preko 50 miliona dolara.

"Dwaynea doista nije briga", rekao je jedan insajder za The Wrap.

"Red One" se u američkim medijima opisuje kao "potpuna katastrofa".

Film je režirao Jake Kasdan. On je režirao dva Johnsonova filma "Jumanji", kao i "Bad Teacher", "Sex Tape" i "Walk Hard".

Inače, "Red One" je akcijsko-avanturistička komedija. Pored Johnsona i Evans, glume Lucy Liu, Kiernan Shipka, Bonnie Hunt, Nick Kroll...