franšiza

Neizvjesno hoćemo li gledati šesti film o Jasonu Bourneu

Iako voditelj franšize ostaje nestrpljiv oko projekta, Jason Bourne 6 dobio je neizvjesne novosti od redatelja Edwarda Bergera.

Razvoj sljedećeg dijela akcijske špijunske franšize predvođene Mattom Damonom dobio je pravi zamah krajem 2023. kada je Berger, koji je bio tek nakon što je osvojio Oscara za film All Quiet on the Western Front, potpisao ugovor za režiju filma s Damonom u pregovorima za povratak. Iako je Oscarom nagrađena zvijezda potvrdila svoj entuzijazam za Bourne 6, u godini nakon toga nisu zabilježena veća ažuriranja.

Sada, tokom nedavnog intervjua za Cinema Daily US kako bi se razgovaralo o vjerskom misteriozno-trileru Conclave, Berger je zamoljen za najnovije informacije o tome kako napreduje razvoj Jasona Bournea 6. Redatelj ne samo da nije imao važnih vijesti za podijeliti o Damonovom vodstvu nastavak, ali je čak naznačio da on možda neće biti taj koji će ga režirati, osjećajući se neizvjesno kakva mu budućnost nosi u redateljskoj stolici.

Zanimljivo, ovo je prvi put da je Berger stvarno govorio o svojoj umiješanosti u Jason Bourne 6, a Damon je u februaru potvrdio da je dobitnik Oscara ne samo povezan, već da se nastavak temelji na Bergerovoj ideji, koju je Damon nazvao "sjajnom" ". Gledajući njegovu prethodnu filmografiju, Berger je napisao sve osim jednog od svojih objavljenih filmova, što čini vjerojatnim da bi on trebao napisati scenarij za nastavak, osim ako studio ne dovede drugog pisca da ga napiše dok se Berger fokusira na svoje druge projekte , uključujući Conclave i Netflixovu adaptaciju The Ballad of a Small Prayer.

Uz to, također postoji mogućnost da Berger odustaje od režije Bournea 6. To ne bi bila prva velika franšiza za koju je nekoć navodno bio vezan, a kojoj se naposljetku nije pridružio, nakon što se nekoć govorilo da je režirao Oceanovih 14, da bi kasnije potvrdio da su to bile samo glasine.

Iako Damonovi prijašnji komentari Bergerovu privrženost Bourneu čine mnogo konkretnijom, dugačak jaz između početne objave i njegovog posljednjeg ažuriranja može ukazivati ​​na to da on ili Universal žele razlaz.