uključio se i slavni reditelj

Fanovi “Jasona Bournea” će se oduševiti. Matt Damon: Nadam se da ću se vratiti u još jednom filmu

Matt Damon je već četiri puta glumio Jasona Bournea, posljednji put u filmu iz 2016. naslova "Jason Bourne".

Međutim, 53-godišnji glumac jedva čeka da se ponovo vrati u špijunsku franšizu Roberta Ludluma.

U nedavnom gostovanju u emisiji "The Late Show with Stephen Colbert", Damon je govorio o stanju franšize "Bourne" i svom budućem angažmanu.

Potvrdio je da je reditelj nagrađivanog filma "All Quiet on the Western Front" Edward Berger u ranim fazama razvoja novog djela o Bourneu. Izrazio je spremnost da glumi u novom nastavku ako se ostvari.

“Postoji veliki reditelj po imenu Edward Berger. “All Quiet on the Western Front" je fantastičan film, a on je divan i rekao je da ima ideju.

Volio bih raditi s njim, pa on radi na tome. Gledajte, nestrpljiv sam koliko i vi da vidim hoće li se ovo dogoditi - nadam se da je sjajno i da možemo to učiniti", kaže Matt.

Damon je ipak dodao upozorenje svom entuzijazmu, objašnjavajući da će njegove godine neizbježno zahtijevati da baklju "Bournea" prenese drugom glumcu u bliskoj budućnosti.

"U određenom trenutku neko će to morati preuzeti.

Ne postajem mlađi", rekao je on.

Iako je u početku planirao uzeti pauzu od glume, Damon se sprema za nove projekte nakon užurbane 2023. u kojoj je glumio u filmu Bena Afflecka "Air" i preuzeo ključnu sporednu ulogu u velikom filmu Christophera Nolana "Oppenheimer".

Nedavno je najavio da planira glumiti u nadolazećem Netflixovom trileru “Animals”, čija produkcija kreće u martu 2024. godine.