Sastojci:
500 g kora za pite ( oko 10 listova)
Fil:
500 g mljevene junetine
2 lavice luka
1 šaka peršunovog lista
soli i bibera
1 dl ulja
Preljev:
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 jajeta
malo soli
Priprema:
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilno posuti sitno sjeckanim peršunom
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti filom. Može odmah i vruć fil.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
Preliti umućenim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
Reš pečeno ponovno narezati.