Region

Abazović: Ostao je gorak ukus u Crnoj Gori. Žao mi je i izvinjavam se

Potpredsjednik crnogorske zadužen za koordinaciju službi bezbjednosti Dritan Abazović izvinio se u svoje ime građanima Cetinja zbog događaja na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i poručio da “Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi”.

Abazović je u objavi na Facebook stranice Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao da je nakon 5. septembra ostao “gorak ukus” i da su, kako je naveo, “povrijeđena osjećanja Cetinjana”.

“Žao mi je i izvinjavam se u svoje ime. Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno. Moramo iznalaziti rješenja i sačuvati Crnu Goru”, napisao je Abazović.

PROČITAJTE  Dodik: Komšić se ponašao kao sarajevski advokat Đukanovića. Nije prebolio slom njegovog režima

Na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama od automobilskih guma, koje su u jeku demonstracija zapaljene, kamenja, kontejnera i automobila.Povezani postovi: