Ilustracija
Vijesti

Akcija u BiH: Tri osobe uhapšene zbog krijumčarenja migranata

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije, u dva predmeta, lišili su slobode ukupno 3 osumnjičene osobe.

“Osumnjičeni, koji su strani državljani, su pod istragom i terete se da su duži vremenski period, vršili organizovanje, komunikaciju i krijumčarenje ilegalnih migranata na područje Bosne i Hercegovine.

U jednom predmetu, osumnjičeni su za izvršenje krivičnih djela, koristili plovilo kojim su preko riječne granice na teritoriju Bosne i Hercegovine, krijumčarili više osoba u nezakonitim prelascima granice.

Počinjenjem ovih kaznenih djela, počinitelji ostvaruju nezakonitu imovinsku korist, a nanosi se šteta Bosni i Hercegovini, narušavanjem sigurnosne situacije, omogućavanjem ilegalnih migracija kao i povećanjem broja osoba koje nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, a sa ciljem odlaska prema zemljama EU”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane, kao i daljim istražnim aktivnostima u ovim predmetima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare