Dobre navike

Ako pokušavate smršavjeti, ove su namirnice vaš najljući neprijatelj

Jeste li neko ko pokušava smršavjeti? Za razliku od popularnog mišljenja, gubitak kilograma ne sastoji se u podizanju utega, već o pravilnoj prehrani i izbjegavanju nekih namirnica. Iako sebi ne smijete uskraćivati hranu, trebali biste smanjiti određene namirnice, ako vam je cilj da se riješite tvrdokornih masnoća oko struka, što je ujedno i najopasnija debljina, prenosi Pinkvilla.

Šećerne pahuljice

Ova namirnica ne čine ništa kako bi vaše zdravlje bilo pod kontrolom. Jedenje zašećerenih pahuljica puno je kalorija i ugrožava vaše planove za gubitak kilograma. Umjesto toga, možete jesti zobenu kašu jer će vas ona učiniti sitima, a konzumirat ćete manje loših kalorija.

Bijeli hljeb

Rafinirane namirnice jednostavno debljaju. Bijeli hljeb treba izbjegavati pod svaku cijenu ako pokušavate smršavjeti. Zamijenite ga integralnim, koji se danas može kupiti u svakoj trgovini.

Umjetno zaslađena pića

Da, morate se oprostiti od takvih pića ako se želite riješiti suvišnih kilograma. Iako nemaju energetsku vrijednost, čine vas gladnijima, što u konačnici nije dobro za vaš zdravi režim prehrane.

Alkohol

Nisu svi kokteli visokokalorični, ali nijedan alkohol nije dobar za mršavljenje, pogotovo pivo. Studije su pokazale da konzumiranje previše alkohola može značajno povećati količinu hrane koju konzumiramo jer može izmijeniti vašu percepciju o hrani, što znači da se neka hrana može činiti ukusnijom nego što je zapravo pod utjecajem alkohola. Također, alkoholna pića imaju veliku energetsku vrijednost, što nije pogodno za mršavljenje.

Zaslađeni jogurt

Jogurt je zdrava hrana za mršavljenje, ali nisu svi jogurti isti. Dok grčki jogurt sadrži bjelančevine i probavne enzime, jogurti zaslađeni medom ili šećerom pogodni za mršavljenje. Jogurti bez masnoće također sadrže dodane šećere. Ono što možete uključiti u svoju prehranu je grčki jogurt bez dodanog šećera.

Kolači

Mnogo pečenih deserata, poput kolačića i peciva, sadrži dodane šećere i trans-masti. Oboje može povećati rizik od pretilosti i bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti i još mnogo toga.

Ostale namirnice koje biste trebali izbjegavati jesu:

* pomfrit

* burgeri

* krekeri i čips

* bijela riža

* energetske čokoladice

* sokovi

* pizza

* visokokalorična pića i kafe (sve osim espressa bez šećera)Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare