Politika

Aleksandar Vučić: Nikad nisam bio četnik, niko u mojoj porodici nije bio četnik!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u govorio i o ratnim zločinima i genocidu.

Vučić: Koliko Srba i Bošnjaka je poginulo za vrijeme NDH, zašto niko nije pokrenuo tužbu za genocid?! U Jasenovcu je bio logor za zatiranje ljudi, jedna čitava pripremana politika! Nemam pravo kao predsjednik države da kažem da je bio genocid u Jasenovcu, to bi značilo narednih 100 godina problema sa Hrvatima! Prezirem ljude koji su mogli da pucaju dječacima u potiljak, to nisu nikakvi škorpioni nego zlikovci!

Hadžifejzović: Postoji grafit u Beogradu prošlost Vam dolazi.

Vučić: Senade, vi živite za prošlost, našli ste grafit koji niko nije vidio!

Hadžifejzović: Nema naprijed dok Srbija ne kaže nismo za Veliku Srbiju!

Vučić: Srbija je sebi dovoljna, vi nemojte da komadate Srbiju, mi ne želimo da diramo u integritet BiH! Otišao sam u Srebrenicu, pognuo sam glavu, odao poštovanje žrtvama, a kada su me gađali kamenicama nisam sagnuo glavu tada sam bio ponosan Srbin! Znam ko je organizovao tad atentat na mene, kontaktirao sam jednog učesnika! Koliko ljudi je reklo da je Alija prodao Srebrenicu Srbima, što onda mrzite Srbe?! Nikad nisam bio četnik, niko u mojoj porodici nije bio četnik!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare