Politika

Aleksandar Vučić raspisao izbore u Srbiji. Otkrio šta očekuje od građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je raspisao parlamentarne izbore u toj zemlji za 3. april, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je prvo odlukom na obrazloženi predlog Vlade Srbije raspustio Skupštinu Srbije, a potom i raspisao parlamentarne izbore.

On je istakao da je prethodni skupštinski saziv obavio važne zadatke za Srbiju, posebno u sferi vladavine prava, a da su Vlada Srbije i parlament uradili važne poslove po pitanju ekonomskog napretka i održavanja pune političke, ekonomske i socijalne stabilnosti u Srbiji.

Vučić je pozvao građane da učestvuju na izborima, a učesnike da pokažu da je važno prihvatiti nove planove za budućnost i da svoje programe predstave uz međusobno poštovanje, što će biti korak ka evropskoj Srbiji.

“Onima koji budu pobedili, želim da Srbiju vode na najbolji mogući način”, rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje zanimljivu, ozbiljnu i odlučnu izbornu kampanju, koja će ojačati demokratske kapacitete Srbije.

Izrazio je uverenje da će ljudi u Srbiji umeti da izaberu najbolje.

“Poštovani građani Srbije, neka su vam srećni izbori”, poručio je Vučić.

Ranije danas, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić donio je odluku o održavanju izbora za odbornike u skupštinama gradova i opština.

Dačić je rekao kako će i predsednički izbori u Srbiji biti održani 3. aprila, a odluka o njima će biti donesena početkom marta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare