Svijet

Amerikanci slučajno objavili pa izbrisali vojnu tajnu, na vidjelo su izašle neke zastrašujuće stvari

Američka mornarica slučajno je objavila dio neredigiranih NLO datoteka koje pokazuju kako pokraj ratnih brodove prolaze “opasni” tajanstveni dronovi.

Više od 60 stranica o susretima objavila je vojska s nazivom datoteke “predložena redakcija” – što sugerira da nepromijenjeni dokumenti nisu bili namijenjeni javnosti.

Fotografija koja prikazuje jedan od objekata koji leti u blizini USS Harpers Ferry 30. marta 2019.
Svjetla na nebu viđena sa USS Zumwalta dok je pored broda prolazilo šest dronova
USS Harpers Ferry uočio je bespilotne letjelice koje su napravile više ‘opasnih’ prilaza
USS Russell je izvijestio da je uočio svjetleće objekte koji lete u blizini Kalifornije

Imena i podaci za kontakt uključenih osoba u dokumentima su označene crvenom i vjerovatno su određena za brisanje iz fajlova.

A dokumenti otkrivaju susrete s nepoznatim dronovima koji su letjeli iznad šest ratnih brodova od marta do aprila 2019. – nešto što je potaknulo raspravu o NLO-ima u Washingtonu.

NLO-i – koji su sada poznati kao neidentificirani zračni fenomeni (UAP) – prešli su s periferije u centar veliku raspravu o nacionalnoj sigurnosti.

Dosjei osvjetljavaju susrete za koje se vjeruje da su bili s nepoznatim dronovima, a ne s doista neobjašnjivim objektima – ali i dalje se postavljaju pitanja, piše The Sun.

Tajanstvene letjelice su opisane kao da s vremena na vrijeme prilaze “opasno blizu” američkim plovilima i dolaze na samo oko 200 metara od njih.

Čini se da dronovi kruže oko plovila često bez komunikacije – a neki od njih prelijeću brodove. U dokumentima nema spomena da američki ratni brodovi pucaju na tajanstvene dronove unatoč njihovoj blizini.

Dokumenti sugeriraju da su neki od ovih dronova vjerovatno špijunske letjelice koje prikupljaju podatke. A nakon što su datoteke slučajno učitane ranije ove sedmice, američka mornarica ih je izbrisala.

Veze na web stranice koje su dovele do dokumenata sada preusmjeravaju na početnu stranicu usluge.

U jednom od najupečatljivijih susreta, USS Bunker Hill pratio je 11 neidentificiranih dronova. Dronovi – opisani kao “stil kvadrokoptera” – letjeli su u rasponu od 450 metara do nevjerovatnih 7000 metara.

Karte objavljene u datotekama prikazuju dronove koji kruže oko ratnog broda od oko 4 do 18 sati.

U tom se području nalazio i teretni brod pod zastavom Hong Konga M/V Bass Strait – s kojim je američki brod pokušao stupiti u kontakt, ali nije dobio odgovor.

Sumnja se da su neki od incidenata s dronom možda bili pokušaji špijuniranja američkih ratnih brodova, poput slučaja sa USS Paul Hamilton.

Razarač je plovio prema Long Beachu kada je uočio tri drona kako lete iznad njih – još jednom s M/V Bass Strait koji patrolira u tom području.

USS Harpers Ferry – desantni brod – bio je ugrožen od osam nepoznatih dronova, od kojih su tri nadletjela brod na oko 200 metara.

Fotografije sadržane u dokumentima prikazuju jedan od objekata na nebu, dok karta prikazuje letjelicu iznad putanje broda.

Dronovi su stvorili “opasnu situaciju”, prema riječima zapovjednika broda tokom susreta od 5.10 do 6.23 sati.

U još jednom događaju koji je trajao sat i 25 minuta, uočeno je šest objekata kako lete u “dosljednom uzorku” iznad USS Zumwalta.

USS Zumwalt jedan je od najnaprednijih razarača u američkoj mornarici, poznat po svom elegantnom stealth dizajnu. Mornari su u blizini broda primijetili kako trepere crvena i zelena svjetla, a u jednom trenutku je jedan od dronova preletio iznad broda.

Fotografija koja prikazuje objekt uočen sa USS Ralph Johnson koji je napravio ‘siguran i profesionalan’ prilaz unutar 7300 metara
USS Paul Hamilton uočio je više dronova kako lete 200 metara od njenog pramca
Misterij okružuje teretni brod M/V Bass Strait koji je povezan s dva susreta

Uključene su i slike zelenih trokutastih oblika koji lete iznad USS Russell. Razarač je na nebu uočio “zelena, bijela i crvena” svjetla – sa uočena tri drona.

USS Russell je promijenio kurs kako bi progonio dronove – ali je na kraju izgubio objekte iz vida.

U blizini je identificirano nepoznato plovilo opisano kao “letjelica za razonodu”, ali nije reagiralo na pokušaje komunikacije.

Američki zastupnici prošlog su mjeseca izvijestili šefove obavještajnih službi o tim susretima jer su priznali da su tokom prošle godine ispitali 400 viđenja i 11 bliskih promašaja.

Bilo je to prvo ročište te vrste u 20 godina. Šefovi obavještajnih službi pokušali su objasniti koliko je teško pratiti te objekte te su kongresmenima pokazali dva videa. I iako nisu spomenuli vanzemaljce, priznali su da su neki od 400 susreta koje imaju u svojim fajlovima jednostavno neobjašnjivi.

Prikazane su fotografije zelenih trokuta – a rečeno je da su to nepoznati dronovi koje prati američka mornarica.

O NLO-ima sada raspravljaju bivši obavještajni dužnosnici, bivši vojnici, zastupnici, NASA, pa čak i bivši predsjednik Barack Obama i Bill Clinton.

NASA je čak otkrila svoj vlastiti plan za proučavanje NLO-a – ali je jasno da ga ne povezuju eksplicitno s vanzemaljcima.

Iako je nejasno o čemu se zapravo radi, čini se da na nebu postoji nešto što se ne može objasniti.

Slajdovi uključeni u paket dokumenata s detaljima o susretima – kao što je ovaj s USS Zumwalta
USS Harpers Ferry susreo se sa osam nepoznatih dronova


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare