Tehnologija

Apple u ogromnim problemima: Šta je sa proizvodnjom iPhone 14 serije?

Iako je predstavljanje iPhone 14 serije tek na jesen ove godine, čini se da se Apple suočava s prvim problemima u proizvodnji iPhone 14 modela.

Apple je prošle, ali naročito pretprošle godine imao problema s proizvodnjom iPhone 13, odnosno iPhone 12 serija. Razlog je pandemija virusa COVID-19, no ove godine je Apple odlučio osigurati odgovarajuću opskrbu iPhone 14 modelima, kako bi izbjegao kašnjenje i probleme u zalihama.

Tako je prije par dana Foxconn najavio da će zaposliti dodatne radnike u tvornici kako bi osigurao da ne dođe do problema u opskrbi iPhone 14 modela. No, samo dan nakon te najave, Foxconn je morao prekinuti proces zapošljavanja novih radnika u tvornici Zhengzhouu u Kini, nakon što su u ovoj regiji uvedena nova ograničenja zbog pandemije. Iako je do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo još poprilično mnogo vremena, ovo već može predstavljati problem za Apple.

Najavljuje se da bi, ako se situacija u skorije vrijeme ne promijeni, iPhone 14 serija mogla imati iste probleme u opskrbi kao i iPhone 12 serija, koja je predstavljena u desetom mjesecu 2020. godine.

Što se tiče iPhone 14 serije, do sada smo saznali poprilično mnogo informacija o njoj. Jedna od onih koju će svi pozdraviti jeste poboljšanje prednje kamere na svim iPhone 14 modelima. Poznati leaker Kuo nedavno je podijelio ovu informaciju. On je naveo da će sva četiri modela iz iPhone 14 serije – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati nadograđeni senzor prednje kamere sa otvorom blende f / 1.9 i podrškom za autofokus. Selfie kamera koja se trenutno nalazi na iPhone 13 modelima dolazi sa otvorom blende f / 2.2 i fiksnim fokusom, te će, ako se ispostave tačnim navodi pomenutog leakera, ovo biti značajno poboljšanje prednje kamere.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare