Sport

Aukcija na Koševu. FK Sarajevo prodaje dres sa potpisom legendarnog golmana

Aukcija na Koševu, putem klupskog Facebooka.

Fudbalski klub Sarajevo prodaje dres sa potpisom legendarnog golmana Miloša Đurkovića, objavio je premijerligaš sa Koševa.

Za bordo tim upisao 155 nastupa

"Miloš Đurković, bivši kapiten FK Sarajevo, rođen je 29. februara 1956. godine. Za bordo tim upisao je 155 nastupa, a njegov debi bio je na utakmici protiv FK Sloboda 1977. godine.

Vrhunac njegove igračke karijere je zasigurno osvajanje titule prvaka Jugoslavije 1984/85.g. Te sezone, proglašen je najboljim igračem Sarajeva, ali i prvenstva Jugoslavije.

U komentarima ostavite svoju ponudu. Licitacija je otvorena do 21:00. Bordo navijaču čija ponuda bude najviša dres će uručiti gospodin Miloš Đurković.

Napomena: Ponude će biti prihvaćene samo sa pravih i aktivnih Facebook profila. Početna cijena svakog dresa je 100,00 KM", objavio je FK Sarajevo.

Pored Sarajeva, Đurković je tokom nogometne karijere nastupao i u Turskoj. U ovoj je državi branio za Besiktas i Adanu.

U FK Sarajevo se vratio kao trener golmana. Radio je na ovoj dužnosti nekoliko godina, uglavnom između 2005. i 2012. godine.

Inače, na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine, osnovan je Fudbalski klub Sarajevo. Bilo je to u dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu.

Spojili se Udarnik i Radnik

"Spojili su se Udarnik i Radnik, te je došlo do formiranja tadašnjeg Tropeda koji netom poslije mijenja ime u Sarajevo. Ime Sarajevo predložio je novinar i tadašnji urednik Oslobođenja, Mirko Ostojić.

Godine 1947. godine Fiskulturno društvno Torpedo, postaje Fiskulturno društvo Sarajevo, zatim godinu dana poslije Sportsko društvo metalaca Sarajevo, da bi u konačnici svoj naziv Fudbalski klub Sarajevo dobio 1949. godine.

U svojoj historiji Fudbalski klub Sarajevo osvojio je dvije titule prvaka SFRJ, te pet titula Premijer lige Bosne i Hercegovine uz osvojenih sedam kupova Bosne i Hercegovine, te jedan Superkup Bosne i Hercegovine.

Igrač sa najviše nastupa u dresu FK Sarajevo je Ibrahim Biogradlić (379), dok je igrač s najviše postignutih pogodaka Asim Ferhatović Hase (100)", objavio je FK Sarajevo.