Belgijska policija upala na orgije u kojima je učestvovao i zastupnik Evropskog parlamenta

116

Belgijska policija je u sklopu borbe protiv kršenja protupandemijskih mjera prekinula orgije nedaleko od briselskog Steenstraata u kojima je učestvovalo 25 muškaraca, javlja valonski portal La Dernier Heure, a vijest je službeno potvrdio i ured javnog tužitelja.

U podrumu LGBT bara, koji je zatvoren zbog lockdowna, u petak se održala zabava na kojoj je učestvovalo 25 muškaraca. Po dolasku policijskih službenika, svi su učesnici zabave bili nagi, a na lokaciji je pronađena i pozamašna količina ilegalnih opijata.

Iako je vijest sama po sebi vrlo neobična, valonskim je novinarima najviše za oko zapela informacija da su među uzvanicima dotične zabave bili brojni diplomatski dužnosnici, a među njima i jedan zastupnik Evropskog parlamenta čiji identitet još uvijek nije dostupan javnosti, ali nizozemski portal Het Laatse Niews piše da je riječ o mađarskom zastupniku iz redova Orbanovog Fidesza. Ono što se uspjelo saznati, naime, jest činjenica da je europarlamentarac pokušao pobjeći policiji, a nakon što ga je policija presrela i privela zbog kršenja nekoliko protupandemijskih mjera, odlučio se pozvati na svoj zastupnički imunitet.

Prema posljednjim informacijama belgijskih medija, svim će se učesnicima ilegalne zabave u doba globalne zdravstvene pandemije uručiti kazna zbog kršenja lockdowna, a neke će se teretiti i za posjedovanje droge.