SNIMILI GA PAPARAZZI

Ben Affleck snimljen u šetnji, dobro se potrudio da pokaže jedan detalj

Ben Affleck vjerojatno se u životu nije toliko trudio namjestiti ruke da se vidi njegov vjenčani prsten kao kada je primijetio da ga paparazzi snimaju u šetnji s 12-godišnjim sinom Samuelom po njihovom kvartu Brentwood, ovog vikenda. A izraz njegovog lica, s gotovo nevidljivim, posprdnim smiješkom, kao da je poručivao: "Evo, snimite prsten! Tu je, lijepo bliješti". Bilo bi očitije samo da je nosio svijetleći znak: "Ovdje je moj vjenčani prsten".

Iako to u holivudskom svijetu - gdje se priče oko raspada veza i razvoda mijenjaju iz minute u minutu - ne znači previše, čini se da Affleck neverbalno pokušava demantirati da je njegovom braku s Jennifer Lopez došao kraj. Bennifer 2.0 još nije propao i par bi mogao dočekati drugu godišnjicu braka 16. jula.

Ben (51) i JLo (54) već su sedmicama tema pričica o razlazu. "Najveća ljubavna priča ikad ispričana", kako je Jennifer opisala njihov odnos, pisalo se svuda, gotova je "zbog njenih nemogućih zahtjeva", "zbog pritiska koji neprekidno osjećaju", a tračeve je dodatno pojačalo njihovo ponašanje u javnosti i trenutna razdvojenost.

Na raznim događanjima posljednjih dana pojavljivali su se sami, bez vjenčanog prstenja na rukama. Prošle sedmice objavljeno je kako je Lopez zabranila sva pitanja koja uključuju njenog supruga i njihov brak na konferencijama za medije i u intervjuima tokom promotivne turneje za njezin novi film "Atlas". Ta naučno-fantastična priča o umjetnoj inteligenciji, zlim robotima i prijetnji čovječanstvu nije baš oduševila kritiku ni publiku - na Rotten Tomatoes trenutno ima samo 16 posto, na IMDb 5,6 od 10, na Metacriticu 38 posto. Prije toga je, zbog slabe prodaje karata bila prisiljena otkazati niz koncerata u sklopu turneje po SAD.

Affleck trenutno u Los Angelesu snima film "Računovođa 2" u kojem ponavlja jednu od svojih najuspješnijih uloga, matematičkog genija Christiana Wolffa, a priprema i neke druge projekte.