Region

Beograđanin kojem su jučer oteli 100.000 eura kupio je Dražinu kuću

Filmska pljačka koja se odigrala jučer u beogradskom naselju Zvezdara i dalje ne prestaje da intrigira javnost, a u međuvremenu, pojavili su se novi detalji ove nesvakidašnje otimačine koju su izveli lažni policajci. Ispostavilo se da je žrtva lopova Saša P. poznati gradski investitor koji je u žižu javnosti dospio prošle godine kada je kupio staru kuću Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici i na tom mjestu izgradio stambeno-poslovni kompleks.

Riječ je o kući u kojoj je Mihailović živio od 1931. do početka Drugog svjetskog rata. Saša je prošle godine srušio i na njenom mjestu sagradio zgradu, piše Nova.rs.

“Kuću nisam ciljano kupio zbog toga što je tu stanovao Draža Mihailović, već se ukazala prilika. Dugo godina bavim se ovim poslom i kada se na tržištu nađe objekat koji ima odgovarajuću lokaciju, odlučim se za njega”, rekao je tada Saša P. i dodao da nije u mogućnosti da pokloni dio zgrade za potrebe muzeja Draže Mihailovića, “iako je njegov poštovalac”, ali da bi generalno volio da muzej bude otvoren.

Jučer su dva razbojnika sa lažnim značkama i pištoljima uz povike, “Policija, lezi dole”, upali u stan Saše P. na Zvezdari i njega i njegovu sestru vezali i navodno, su ga tukli, sve dok nije rekao gdje drži novac.

Potom su uzeli 100.000 eura i pobjegli.

Od jučer su se pojavile razne teorije o tome ko je “tipovao” Sašu i kako su lopovi saznali da ima toliki novac kod sebe u tom trenutku. Nagađalo se da ga je tipovao neko iz banke, potom agent, pa čak i komšija…

Ipak, prema riječima ljudi iz komšiluka, cijeli grad zna da je Saša – “pun para”.

Inače, jučer je kod sebe imao 86.000 eura i milion i po dinara. Razbojnici još nisu identifikovani.Povezani postovi: