Životni stil

Bez pečenja: Lažna mađarica

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 800 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. U posudu stavite vodu, šećer, maslac i čokoladu pa kad se sve otopi i prokuha, skinite s vatre i dodajte keks.
  2. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upiju tekućinu. Kako budete miješali, keks će se lomiti.
  3. Izlijte smjesu u dublji pleh veličine 30x40 cm.
  4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje pa sve dobro izmiješajte. Prelijte glazuru preko kolača.
  5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.