javni servisi

BHRT uveo privremene mjere FTV-u: Državna televizija obustavila brojne usluge za Federalnu televiziju

Izuzetak od obustave usluga bit će one usluge koje BHRT pruža za produkciju Dnevnika i vijesti Federalne televizije i Federalnog radija- stoji između ostalog u Odluci BHRT-a .

Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT), donijela je odluku o uvođenju privremenih mjera kojim se ukida pružanje nekih usluga Radio televiziji Federacije Bosne i Hercegovine (FTV), saznaje Raport.

Kako se navodi u odluci u koju je Raport imao uvid mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od decembra 2023. godine do 29. aprila 2024.g. a što je, kako se navodi u Odluci, dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

S tom odlukom BHRT-a Radio televiziji Federacije Bosne i Hercegovine se privremeno uskraćuje pružanje svih usluga definisanih cjenovnikom međusobnih usluga i Protokola o rokovima naručivanja , fakturisanja i plaćanja usluge JS BiH i RTV FBiH kao i svih ostalih nepobrojanih pogodnosti ili usluga koje je uživala RTV FBiH.

„Izuzetak od obustave usluga bit će one usluge koje BHRT pruža za produkciju Dnevnika i vijesti Federalne televizije i Federalnog radija, „-stoji između ostalog u Odluci BHRT-a .

Kako je vidljivo iz tog dokumenta BHRT je Odluku donio shodno zaključcima Poslovodnog odbora i Upravnog odbora , a nakon što se FTV oglušio na pozive i upozorenja da izmiri svoje obaveze prema BHRT-u.