Amerika je u četvrtak dosegla limit javnog duga od 31,4 biliona dolara, usljed neslaganja između republikanaca i demokrata Joe Biden zabrinut ruke prekrštene ispred lica
Svijet

Biden zgrožen pucnjavom u školi u Nashvilleu: ‘Nasilje vatrenim oružjem razdire dušu naše nacije’

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u ponedjeljak u školi u Nashvilleu “odvratnom”, rekavši da nasilje vatrenim oružjem “razdire dušu” Sjedinjenih Država.

“To je upravo odvratno”, rekao je američki predsjednik. To “razdire dušu naše nacije”, rekao je pohvalivši brzo djelovanje policije. I pozvao je ponovno Kongres da zabrani automatsko oružje.

Biden nije održao poseban govor o tom slučaju, nego ga je spomenuo na početku konferencije o ženskom poduzetništvu u Bijeloj kući.

“Opet je došlo vrijeme da ostvarimo veći napredak” u reguliranju vatrenog oružja, istaknuo je Joe Biden. Zatim je nastavio u vedrijem tonu hvaleći otvaranje poduzeća i žene poduzetnice.

Njegovi pozivi na zabranu automatskog oružja nemaju velikih izgleda da urode plodom jer se republikanci, koji kontroliraju Zastupnički dom, tomu žestoko protive, a moćni oružani lobi NRA vodi oštru kampanju protiv takve odluke.

SAD je bio zabranio automatske puške od 1994. do 2004.

Podsjetimo, u privatnoj osnovnoj školi u Nashvilleu, u saveznoj državi Tennessee, danas je ubijeno šestero ljudi. Troje djece i tri člana osoblja.

Pucnjava se dogodila u The Covenant School. To je privatna kršćanska škola s oko 200 učenika od predškolske dobi do šestog razreda, oko 11 ili 12 godina.

Policija kaže da je osumnjičena 28-godišnja žena iz okoline Nashvillea, vjerovatno bivša učenica škole.

Policija je prvi put primila izvještaj o aktivnom strijelcu u 10:13 po lokalnom vremenu. Sukobila se s strijelcem u “području sličnom predvorju” na drugom spratu škole.

Napadač je bio mrtav do 10:27 sati.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare