Vijesti

Bisera Turković otkrila zanimljive detalje o svojoj porodici: Kao djevojčica sam došla da posjetim svog rahmetli oca u Berlinu…

Ministrica vanjskih poslova BiH i zamjednica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Biesera Turković održala je govor u Berlinu, na obilježavanju Dana državnosti BiH.

U svom govoru je kazala da je Njemačka prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine i istakla oduševljenje obilježavanjem 25. novembra širom entiteta Republika Srpska.

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jeste govor Bisere Turković u kojem je ona ispričala zanimljivu priču o svojoj porodici i tome čiji je ona potomak, sa posebnim naglaskom da ni porodične različitosti nisu utjecale niti osporavale ono što ona jeste. Poseban akcenat stavljen je na poštovanju različitosti.

“Svi koji ste ovdje ste naši ambasadori u ovoj našoj prijateljskoj zemlji. Ova zemlja zaslužuje vašu lojalnost bez obzira što vam se nekada čini da je teško. Reći ću vam nešto zanimljivo. Moj dedo, otac od majke je Nijemac. Ovdje je rođen, njegova proodica i braća žive ovdje. Ništa me to ne čini manje Bošnjakinjom iz razloga što su oni dozvolili da budem ono što ja hoću. Kao mala djevojčica sam došla da posjeti svog rahmetli oca u Berlin. “, kazala je Turković.

U videu može poslušati cijeli govor Bisere Turković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare