Pokajala se

Bivša vegetarijanka priznala: Veganstvo je bila najgora odluka u mom životu

Foto: TikTok

Bivša vegetarijanka i studentica prava Victoria Ferrez iz Atlante na TikTok profilu redovno pokazuje šta jede u sklopu svoje "mesožderske dijete", a u jednom je videu priznala kako joj je odluka da prijeđe na veganstvo bila najgora u životu.

Victoria je već sedam mjeseci na takozvanoj mesožderskoj dijeti, u kojoj se konzumiraju isključivo namirnice životinjskog porijetla (uz vodu i sol), bez povrća, voća, biljnih ulja, pa čak i začina.

Požalila prelazak na veganstvo

Bivša vegetarijanka tvrdi da je takvom vrstom prehrane izliječila svoje zdravstvene probleme, poput bolova u zglobovima, akni, problema sa sinusima, glavobolje i nadutosti. Victoria je rekla da se svojevremeno prepustila "veganskoj propagandi" i počela svakodnevno piti zobeno ili bademovo mlijeko i jesti povrće.

"Nikad više ne bih podvrgnula svoje tijelo tome. Priznajem da je najgora odluka u mom životu bila složiti se da je vegetarijanstvo ispravno", otkrila je dodavši da se nikad nije osjećala bolje.

Bez voća, povrća i šećera

"Potpuno sam izbacila sve vrste šećera: voće, ugljikohidrate i prerađeni šećer. Ne jedem biljke, ne jedem povrće. Nikad se ne bih vratila toj hrani jer sam se osjećala tako loše, a sada se osjećam tako dobro", objasnila je. Sada za doručak jede jaja sa slaninom ili pljeskavicom, pije kafu s maslacem i svake večeri jede odreske.

"Mislim da bi svako ko je zainteresiran za tu prehranu trebao to istražiti i možda to učiniti polaganim izbacivanjem namirnica biljnog porijetla i povećanjem mesa i masti", zaključila je.