Sport

Bizarna situacija: Lyon suspendovao, pa otpustio igrača jer je stalno – prdio?!

Mnogi su se čudili kada je Lyon na početku ove sezone izbacio iz momčadi iskusnog Brazilca Marcela pa ga se potom i riješio u januaru, a L'Equipe je ovih dana objavio razlog njihova rastanka. I on spada pod kategoriju vjerovali ili ne. Problem su bili 'plinovi'. 

Marcelo je često ispuštao vjetrove u svlačionici, a to je dozlogrdilo čelnicima Lyona koji su ga zbog njegovog pomalo djetinjastog ponašanja prvo suspendirali. Kap koja je prelila čašu bilo je njegovo ponašanje u augustu prošle godine poslije uvjerljivog poraza od Angersa (3-0). Kada je sportski direktor Juninho ušao u svlačionicu, imao je šta za vidjeti. 

Igrači su se smijali i zabavljali kao da se ništa posebno nije dogodilo, a nesnosni smrad širio se prostorijom. Juninho je znao ko je glavni krivac. Glavni inicijator bio je Marcelo koji je ispuštao vjetrove.

Zbog neprofesionalnog ponašanja Lyon je nakon tog susreta izbacio Marcela iz momčadi, bio je suspendiran do januara kada je besplatno napustio klub i otišao u Bordeaux. Igračima je bio zabavan, no sigurno su i oni odahnuli. Ili bolje rečeno, udahnuli. 

Klubovi su zbog raznoraznih razloga prodavali ili otpuštali igrače, ali ovo je vrlo vjerovatno jedan od najbizarnijih razloga. Ovo će biti teško nadmašiti.