predsjednik pdp-a

Borenović: PDP će izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH. I po nametnutim izmjenama


PDP će imati formirane odborničke liste za lokalne izbore u najvećem broju opština, te kandidate za gradonačelnike i načelnike u nekoliko lokalnih zajednica, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za medije, nakon sjednice Predsjedništva PDP u Istočnoj Ilidži.

"Prije svega, imaćemo kandidata za gradonačelnika Banje Luke, kandidate za načelnike Kotor-Varoši i Novog Grada, te postoje ozbiljne namjere da PDP izađe sa kandidatima za načelnike u Jezeru, Kalinoviku i Višegradu", rekao je Borenović.

Ističe da će PDP izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH i da sve pripreme teku u skladu sa rokovima Centralne izborne komisije (CIK) .

"Izlazimo po Izbornom zakonu čije su izmjene nametnute, kao što će, na kraju krajeva, i druge stranke. Za to punu odgovornost nosi aktuelna vlast, prije svega SNSD, budući da su imali više nego dovoljno vremena da usvoje izmjene i dopune Izbornog zakona u Parlamentarnoj skupštini BiH, što nisu učinili i što su blokirali. Vidimo da će biti nekih pomaka što se tiče izbornog procesa, veće transparentnosti i zakonitosti, ali nažalost, moraćemo sačekati najvažnije izmjene, a to su skeniranje glasačkih listića i biometrijsko očitavanje otiska prsta", rekao je Borenović.

Dodao je da je, koliko se vidi, evropski put zaustavljen, RS izolovan, a EU fondovi i grant sredstva su praktično blokirana.

"Vladajući režim nas je doveo u sukob sa skoro cijelom zapadnom civilizacijom, posebno sa onima sa kojima imamo ozbiljnu ekonomsku saradnju", rekao je Borenović, saopćeno je iz PDP-a.