Čapljina

Boži Babiću određen pritvor zbog nasilja u porodici: Udarao majku šakama u lice i bacao je na pod

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec prema osumnjičenom Boži Babiću (1990.), iz Čapljine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Nasilje u porodici".

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Mostar.

"Osumnjičenom Boži Babiću stavlja se na teret da je dana 16. novembra, oko 18:30 sati, u porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije saglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, te osjetila veliki strah i uznemirenost", pojasnili su u saopćenju.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa PU Čapljina i PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.