Politika

Čampara: Smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah. Doći će sve na naplatu kad-tad

Aljoša Čampara, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini KS u emisiji Centralni dnevnik govorio je o trenutnoj političkoj situaciji. Osvrnuo se i debakl SDA, ali i o budućim planovima Naroda i pravde. Kao i ‘Osmorke’.

Snosit će sankcije

“Druga lista za Dom naroda bi postojala ako neko ne bi htio da izabere predsjednika i potpredsjednika FBiH. Onda bi se prag smanjio na jedanaest. U Klubovima naroda ima 80 zastupnika, većina je 41 zastupnik. Sama Osmorka ima 32 delegata. HDZ petnaest ili šesnaest. Ako ne budemo imali jedanaest zastupnika, nećemo moći predložiti kandidate za predsjednika Federacije. Predsjednik i potpredsjednici Federacije su protočni bojler. Neka probaju blokirati nešto. Volio bih vidjeti te macane. Oni koji se odluče na blokadu institucija snosit će sankcije. Kaznit će ga visoki predstavnik i međunarodna zajednica”, kazao je Čampara.

Potom je kazao kako onaj ko ima većinu u Domu naroda i Predstavničkom domu taj ima i vlast.

“Jedna kuglica da odredi sudbinu?! To su priče za malu djecu, botove, mase. SDA nema šansu, nek se ne nadaju džaba. Ako bi SDA imala trinaest delegata, nemamo problem da glasamo za kandidata SDA za predsjednika Federacije. Ne može se desiti da SDA ima potpredsjednika. Sa SDA neće niko. To im je najveći problem. Direktor OSA-e treba biti neko ko ima legalnu diplomu. Neko normalan, čestit čovjek. Da štiti građane i institucije ove zemlje. Doći će sve na naplatu kad-tad. Od SDA su napravili porodičnu stranku. Mogao bi Bakira neko smijeniti. Ne može jedan čovjek trideset godina trajati u politici. To nije normalno. Osvojili smo federalnu vlast i smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah. Pa nećemo je valjda ostaviti tu”, istaknuo je.

Ne znaju šta je zakon

Potom se u emisiji kod Senada Hadžifejzovića kazao niti jedan sudija se nije prijavio za funkciju predsjednika Suda osim Ranka Debevca.

“Ljudi su u strahu, ne smiju da se jave na konkurs da ih ne bi Osmica počeo pratiti, a botovi prozivati, jer Osmici odgovara samo da je Debevec predsjednik. Ljude prate, prisluškuju, prijete im. Svako ko se ogriješio, ko je pogriješio treba da bude smijenjen. Ne znaju šta je zakon, nisu ga nikad pročitali! Onaj ko je falsifikovao diplome bit će otkriven. Sami između sebe otkrivaju. Već su u sukobu svi koji su to radili – cinkare”, zaključio je Čampara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nusret
Nusret
2 mjeseci

Pita me moja supruga koja se nešto i ne razumije u politiku jel i Senad Hadžifejzović prešao u NIP

Smog (smoke fog)
Smog (smoke fog)
2 mjeseci

nemoj bolan nju smjenjaviti, jadan bolan pa koji će sebi naći posao, jedino nam tom može raditi bez diplome dok ne nadju izgubljenje dokument, de bolan kakir beže, prerovi te ormare, ne more biti da ih nema, neđe se samo zaturili

Last edited 2 mjeseci by Smog (smoke fog)