Vijesti

Čampara za Raport: Ovo je pobjeda civilizacije. Bakir mora smijeniti svoju suprugu i podnijeti ostavku

Stranka demokratske akcije jučer je na lokalnim izborima doživjela potpuni debakl. Njeni kandidati u gradskim općinama potučeni su do nogu.

Jedan od SDA-ovaca, doduše sada već bivši, na ovakav scenario je upozoravao. Aljoša Čampara na kraju se naime razišao sa SDA, nakon što je mjesecima ukazivao da Fikret Prevljak, kriminalno instaliran od strane Asima Sarajlića na mjesto predsjednika KO SDA Sarajevo, ne može napraviti nikakav rezultat.

To se sinoć i pokazalo.

Čampara u izjavi za Raport kaže da nije iznenađen rezultatom SDA u Sarajevu jer je mjesecima ukazivao da će se tako nešto desiti.

“Ne može čovjek (Fikret Prevljak, op.a.) koji je postao predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo na jedan kriminalan način, preko tzv. afere Asim, izroditi ništa dobro. Ljudi nisu slijepi niti glupi. SDA je morala to uvidjeti ranije. Svi koji su na to ukazivali su proglašavani disidentima i nezadovoljnicima. Sad je jasno da smo bili u pravu, a da Bakir Izetbegović zajedno sa svojom suprugom Sebijom nije bio upravu i da su napravili ogromnu grešku koja im se obila o glavu”, naveo je Čampara.

Upravo zbog toga što je Izetbegović aminovao imenovanje Prevljaka, te svoje supruge kao potpredsjednice Kantonalnog odbora Sarajevo, te zbog katastrofalnog rezultata u drugim općinama, Čampara smatra da bi trebale padati ostavke.

“Bakir Izetbegović bi trebao podnijeti ostavku, ali prije toga smijeniti Fikreta Prevljaka i Sebiju Izetbegović”.

Čampara je dodao da je sramotno da iz SDA niko ne priznaje koliki su poraz doživjeli.

“Ne možete vi sad govoriti o tome kako ste pobijedili, jer vrijeđate mozak ljudima. SDA je izgubila Sarajevo, Zenicu, Bihać, Tuzlu, Goražde, Kalesiju…Posebno u Sarajevu. Ovo je spas civilizacije što se desilo u Sarajevu”, naveo je Čampara u izjavu za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare