Sport

Čeferin žestoko kritizirao FIFA-u: Ako to uradite ubit ćete igrače

UEFA-in predsjednik Aleksandar Čeferin žestoko je kritizirao ideju da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine.

FIFA zadnjih dana razmatra opcije za reorganizaciju međunarodnog kalendara, a glavni zagovornik SP-a svake dvije godine je bivši Arsenalov trener Arsene Wenger koji je Fifin šef globalnog razvoja nogometa. Prema njihovoj ideji, svakog ljeta igralo bi se jedno veliko natjecanje, a SP i Euro bi se izmjenjivali.

“Uefa može odlučiti da neće učestvovati u takvom projektu. Koliko sam upoznat, isto razmišljaju i Južnoamerikanci pa Fifi želim puno sreće s takvim Svjetskim prvenstvom. Mislim da to toga ipak nikad neće doći jer se potpuno kosi s nogometnim principima. Igrati veliki turnir svakog ljeta je ubijanje igrača. Osim toga, Svjetsko prvenstvo bi se poklapalo sa ženskim Svjetskim prvenstvom i s Olimpijskim igrama. To nema smisla”, rekao je Čeferin i dodao:

PROČITAJTE  Ivković objasnio gdje je nestao Štilić i zašto je na 100. rođendan kluba došao u trenirci

“Svjetsko prvenstvo je toliko gledano i toliko iščekivano baš zato što se igra svake četiri godine. To je ogroman globalni događaj kao i Olimpijske igre. Ne vidim kako bi nogometni savezi unutar Uefe podržali takvu ideju. Nadam se da će u Fifi netko doći k pameti. Osim toga, mene nitko nije nazvao, nije me ništa pitao, a nisam dobio ni poruku. Sve što o tome znam, pročitao sam u medijima”.

Čeferina je novinar The Timesa pitao da li bi želio da se Euro igra svake dvije godine.

“To bi finansijski bilo dobro za Uefu, ali bismo time ubili nogomet. Već sad ubijamo igrače i ne vidim kako bi klubovi dozvolili svojim igračima da stalno idu na velika natjecanja”, zaključio je.

PROČITAJTE  FIFA tvrdi da većina navijača želi da se Svjetsko prvenstvo održava svake 2 godine


Povezani postovi: