Politika

Chollet nakon sastanka s Izetbegovićem i Čovićem: Za transparentnije izbore 2022. potrebna podrška svih stranaka

Nakon što su predstavnici administracije SAD održali sastanak s predsjednicima SDA i HDZ-a – Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, savjetnik, oglasili su se Derek Chollet i Ambasada SAD u BiH.

Naime, Chollet je političkli savjetnik državnog sekretara SAD zaduženm za krizne situacije danas stigao u Sarajevo, a zanjim i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Oni su u rezidenciji američkog ambasadora u BiH Erica Nelosna razgovarali s Izetbegovićem i Čovićem.

Chollet se oglasio na Twitteru:

“Sastao sam se sa predsjedavajućim (Doma naroda BiH) Draganom Čovićem i drugim potpredsjednikom Bakirom Izetbegovićem kako bih apelirao na liderstvo, izgradnju povjerenja i funkcionalnost entiteta Federacije koja je neophodna za stabilnost BiH i put u EU. Transparentnijim i kredibilnijim izborima 2022. potrebna je podrška svih stranaka”, naveo je Chollete.

Oglasila se i Ambasada SAD na svom Twitter nalogu s jasnom porukom.

Lideri Bosne i Hercegovine ne mogu zamijeniti riječi za rad kada je u pitanju funkcionalnost institucija Bosne i Hercegovine. Suverenitet znači odgovorno vođstvo za izgradnju rješenja. Građani Bosne i Hercegovine bi trebali vidjeti koji lideri rade na ispunjavanju obećanja o potencijalu Bosne i Hercegovine, a oni koji to ne rade moraju pozvati na odgovornost”, naveli su u svojoj objavi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare