Sport

Christian Atsu još nije pronađen, ali jesu dva para njegovih cipela u ruševinama

Tijelo Christiana Atsua, Turska, zemljotres u Turskoj

Christian Atsu još nije pronađen nakon zemljotresa u Turskoj.

Njegov menadžer Nana Sechere potvrdio je da bivši fudbaler Chelsea još uvijek nije pronađen. Međutim, kaže da su njegove cipele viđene nakon pretrage u ruševinama u Turskoj.

Atsu (31) prijavljen je kao nestao nakon zemljotresa magnitude 7,8 koji je pogodio dijelove Turske i Sirije 6. februara ove godine.

Christian Atsu nestao nakon zemljotresa

Nakon njegovog nestanka pojavile su se oprečne informacije o stanju bivšeg igrača engleskog Chelsea.

U ažuriranju putem Twittera, Atsuov agent Nana Sechere, potvrdio je da je potraga još uvijek u toku. No, naveo je da su neke od Atsuovih stvari pronađene.

“Prošlo je 9 dana od potresa. Još uvijek nismo locirali Christiana. Nalazim se na mjestu potresa u Hatayu s Christianovom porodicom.

Scene su nezamislive. Srca su nam slomljena zbog svih pogođenih ljudi”, napisao je on.

Menadžer je dodao:

“Tokom mog boravka ovdje uspjeli smo locirati tačnu lokaciju sobe Christiana Atsua. Pronašli smo dva para njegovih cipela.

Jučer smo dobili potvrdu da termalne slike pokazuju znakove do 5 života. Međutim, rečeno mi je da je jedina prava potvrda života kroz vid, miris i zvuk. Nažalost, nismo uspjeli locirati Christiana".

Menadžer kritizirao klub

Dodaje da je ovo teška situacija i da su zahvalni svim turskim i stranim spasilačkim timovima, lokalnim civilima i volonterima, prenosi Citi News Room.

"Međutim, hitno nam je potrebno više resursa, uključujući prevoditelja, na terenu. Stvari se odvijaju nevjerovatno sporo. Kao rezultat toga mnoga spašavanja se odgađaju. Životi se gube zbog nedostatka resursa dostupnih radnicima.

Žalosno je što klub nije na terenu s nama, rame uz rame, u potrazi za Christianom. Njihov položaj i utjecaj, zajedno s njihovim lokalnim znanjem, bili bi od velike pomoći.

Molimo predsjednika kluba i gradonačelnika Hataya, Lutfu Savasa, da osigura dodatna sredstva za ubrzanje spasilačkih napora kao prioritet”, objavio je Sechere.

Atsu (31) rođen je u Gani. Član je turskog superligaša Hatayspora.