Cirkus u KJKP Rad: Smijenjen Cvrle, direktorovao je dva dana. I to neradna

7483

Senad Hasanspahić zvani Cvrle, imenovan je, kako smo to objavili, u petak za vršioca dužnosti KJKP Rad. Danas je razriješen.

Ovaj cirkus režirao je novoimenovani odbor koji vodi SDA.

S obzirom na zamršenost i previše banalnih detalja koji prate ovu priču, potrebno je podsjetiti na nekoliko stvari.

Ukratko, Cvrle je prvobitno trebao biti SDA-ov ministar za boračka pitanja KS, ali ga je u tome spriječila afera “Asim” u kojoj se spominje. Nije dugo Hasanspahić bio kratkih rukava, pa ga je SDA uhljebila u Općini Centar, u kabinet načelnika Nedžada Ajnadžića. Tu je trebao čekati novo uhljebljenje u Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad.

Dočekao je, odnosno, bar je mislio to u petak. Tad je održana sjednica Nadzornog odbora i on je imenovan.

Raport je odmah objavio da je ovo imenovanje sporno iz više razloga.

Osim što je Cvrle teško kompromitiran i kriminaliziran kroz aferu “Asim”, on ne jednostavno ne ispunjava uvjete za direktora KJKP Rad.

Naime, Hasanspahić je završio Fakultet političkih nauka, dok je za direktora Rada potrebno imati završen pravni, ekonomski, građevinski ili mašinski fakultet.

Iako je bilo planirano, da se ta prepreka zaobiđe, Raport saznaje da je izvršen pritisak da se Cvrle ipak skloni. Navrat nanos je zakazana nova sjednica Nadzornog odbora (upitna zakonitost sazivanje te sjednice?!) i to danas.

Na jutros održanoj sjednici, kako nam je rečeno, razriješen je Cvrle, a imenovan Mirsad Hošić. Bila je to vjerovatno najkraća direktorska karijera u historiji.

I Hošić je naravno, stranački uhljeb. Bio je kandidat SDA za Skupštini KS, ali nije dobio dovoljan broj glasova.

Bio je vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža i član je Izvršnog odbora SDA Ilidža.