košarkaški skandal

Poznati sudija iz ABA lige ukrao parfem u prodavnici na beogradskom aerodromu

Matej Boltauzer, poznati košarkaški sudija iz Slovenije našao se u centru skandala. Tačnije, nije se našao, već je sam napravio sramotan potez i odvažio se da krade!

Prema ekskluzivnom saznanju Republike, sudija najvišeg ranga, koji dijeli pravdu u Euroligi, regionalnoj ABA ligi, ali i na velikim reprezentativnim takmičenjima, uhvaćen je u krađi.

Nakon što je odsudio utakmicu Eurolige između Partizana i Monaka 5. decembra prošle godine u okviru 12. kola Eurolige, Boltauzer se odvažio da na aerodromu „Nikola Tesla“,ukrade jedan Tom Ford parfem vrijedan 221 euro, prtenmosi BNorba.,

Na njegovu nesreću, prodavnica iz koje je pokušao da odnese parfem je dobro osigurana pa ga je policija na aerodromu uhvatila na djelu i odmah ga privela.

Tada je Boltauzer shvatio da nema kud, već se odlučio za njega najbezbolniju opciju pa je priznao krivično djelo i sklopio nagodbu kako bi sebi olakšao kaznu.

Na kraju, Boltauzer je platio kaznu u iznosu od 30.000 dinara.

Na taj način je pokušao da zataška skandal koji je napravio kako to ne bi utjecalo na njegov ugled i kako bi nastavio da se bavi svojim poslom kao da se ništa nije desilo.

Da ne želi da priča o tome i da mu je jedini cilj da zataška aferu, Boltauzer je priznao i u razgovoru za Republiku.

Slovenac se uredno javio i ali kada je čuo o čemu se radi promijenio je ton i jedva izustio samo nekoliko riječi.

"Ne znam ništa o tome. Izvinite, ne mogu da pričam", rekao je Boltauzer novinaru Republike.