košarkaški rat

Brutalno saopćenje Zvezde pred finale ABA lige. Prijete krivičnim prijavama, tvrde da se pravi scenarij za nasilje

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras u 20.30 počinju finalnu seriju ABA lige duelom u dvorani "Aleksandar Nikolić" gdje će "Crveno-bijeli" biti domaćini u prve dvije utakmice.

Očekuje se pravi košarkaški rat, pogotovo zbog činjenice da siguran nastup u Euroligi ima samo prvak regionalnog takmičenja.

Uputili pismo

Saopćenje gradskih rivala se redaju, a sada je na adresu ABA lige, koje je namijenjeno ključnim osobama takmičenja - Srđanu Dožaiju, Miliji Vojnoviću i Dubravku Kmetoviću - stiglo pismo Crvene zvezde.

Kako prenosi Kurir, u pismu se navodi:

"Gospodine Dožai, Vaš dopis u vidu nekakvih odgovora na naše pitanja i konstatacije koje smo postavljali prethodnih dana u dopisima, navodeći brojne greške, nelogičnosti, neregularnosti, tražeći samo jedno (regularne) uslove da organizujemo i igramo finale ABA lige, promašio je suštinu i nije dao odgovor na makar jedno od ključnih pitanja koje smo postavili.

Tri sezone slušamo od Vas iste priče, a situacija u ABA ligi je sve gora po pitanju regularnosti!

Što znači da, ili ne shvatate šta se događa, i trenutak koji je kritičan za ABA ligu, ili to radite smišljeno, ali ne za dobrobit lige.

U vašem više nego opširnom dopisu nema konkretnog odgovora ni na jedno pitanje koje smo postavili. I Vi to dobro znate, ali uporno pokušavate da manipulišete.

Sramno je da vi tražite zaštitu od sportskog direktora Milije Vojinovića, a da Vas podsjetimo, to ste radili i prošle godine kada ste bili pritisnuti istinom i činjenicama.

Jasno nam je zašto vas ne interesuje Kamnikar i Opatija; lažete da Vam je Milorad Milojković rekao da zahtjev za delegiranjem slovenačkih sudija u KRK nije istinit.

Navodno niste upoznati oko slučaja sudije Nedovića, kao ni oko Damira Javora, kao što godinama niste bili upoznati oko iživljavanja sada već dokazanog lopova Mateja Boltauzera.

Pričate priču o utakmici Partizan – Igokea, gdje priznajete grešku, a onda to kompenzujete „usporenim ritmom u delegiranju“, šta oštećeni klub ima od toga?

Rani radovi

Da li su „mjerodavni propisi“ ABA lige u slučaju Mateja Boltauzera i iznad zakona država? Nas ne interesuju Vaša usmena telefonska obećanja, jer vi kršite i pisana!

Što se tiče priče oko Zorana Savića, upravo ova dva čovjeka iz nekadašnje Jugoplastike koje ste pomenuli u vašem dopisu, imaju vrlo „interesantno“ mišljenje o vama, i o vašim „ranim radovima“ kao i novinarka iz Foče Maja Kostović.

Priznali ste da su napravljene greške u trećoj utakmici polufinala, ali po sistemu „malo njima, malo drugima“ što bi se moglo nazvati – licemjerje.

Žalosno je da na ovakav način odgovarate klubu kakav je KK Crvena zvezda, koji očigledno ne poštujete, i to pokazujete nekoliko sezona unazad.

Sa žaljenjem konstatujemo da ste pomiješali i uloge. Nismo mi VAŠ servis, NEGO STE VI NAŠ, i za to dobijate više nego lijepu apanažu u vidu plaće koju vam obezbjeđuju klubovi ABA lige, da bi se pozivali na nekakav Mobing! Ako i ima mobinga onda ga Vi i određene Vaše sudije činite prema klubovima.

I to više nije mobing nego „silovanje“ iz sezone u sezonu! Sramno je da naše apele, upozorenja i dopise da nam obezbijedite ravnopravne uslove tako nazivate.

Preuzeo odgovornost

I to samo zato što ne radite svoj posao. KK Crvena zvezda Meridianbet smatra da ste ovim izborom VI prvenstveno komesar za suđenje Srđan Dožai PREUZELI SVU ODGOVORNOST za sva dešavanja u prve dvije utakmice, jer ste stali svojim izborom iza sudija koje ste samo nekoliko sati prije toga javno prozvali da su napravili veliku grešku u utakmici broj 3 polufinala koja je odigrana u petak, i praktično tom greškom odredili dalji tok, i konačno ishod te utakmice!

Ovdje nema „usporenog ritma delegiranja“?

Nama ne možete da prodajete fraze i dezinformacije. Pošto nam je Vaš dopis definitivno pokazao i da nas sve smatrate neozbiljnim ljudima kojima mislite da možete da „prodajete priče“ uopćenim rečenicama bez konkretnih odgovora.

Moguće posljedice

KK Crvena zvezda Meridianbet će Vam konkretno skrenuti pažnju na moguće posljedice (kojih možda niste svjesni, ili jeste, ali sa ciljem da teret eventualnih problema i krivice prebacite na nas):

OTVORENO SMO ZABRINUTI da ste ovakvim izborom UNAPRIJED PRIPREMILI SCENARIO ZA PRAŽNJENJE HALE I NASILJE delegiranjem sudija koji pokazuju riječima i djelima na terenu otvorenu netrpeljivost prema KK Crvena zvezda; Pošto se ovde vidi jasna namjera, i identičan scenario iz prethodnih godina, uključujući i identična saopćenja KK Partizan o garancijama za bezbjednost i napuštanju hale, koji je KK Crvena zvezda Meridianbet svojom organizacijom u nekoliko navrata izbjegavao bez težih posljedica i nereda, sada, ovom prilikom moramo i da Vas upoznamo sa pravnim i svim drugim posljedicama koje Vas očekuju u slučaju da do toga dođe: Vi, na prvom mjestu komesar za suđenje, pa i svi ostali kao predstavnici lige, bit ćete optuženi za izazivanje nereda na utakmici što predstavlja krivično djelo po Krivičnom zakonu Republike Srbije na čijoj teritoriji se igra ovo finale.

Ravnopravan tertman

Ukoliko KK Crvena zvezda Meridianbet ne dobije ravnopravan tretman kod sudija u predstojećem finalu koje ste delegirali bez ikakve kaznene politike za velike greške u polufinalu, za sva dešavanja u prve dvije utakmice finala smatramo da ste PREUZELI SVU ODGOVORNOST ZA SUĐENJE U FINALU, ali i sve posljedice.

Ko nama može da garantuje da će publika koju već godinama iritiraju te iste sudije greškama na štetu KK Crvena zvezda, mirno sjediti i gledati (opet) greške i opet od istih sudija, koje ste (opet) Vi delegirali?

To se zove gospodine Dožai - namjera!

Zato ako sudije budu „griješile“ kao u petak, ili kao na utakmici Partizan – Crvena zvezda prošle sezone sa identičnim namjerama i „slučajnim greškama“ (targetiranje najboljih igrača ličnim greškama, isključivanja čak i u istom minutu utakmice od strane istog sudije…) KK Crvena zvezda Meridianbet NE MOŽE DA GARANTUJE bezbjednost.

Tu bezbjednost ugrozili ste im VI kao komesar koji ne radi svoj posao, i ABA liga, koju predstavljate, slučajno ili ne radeći za plaću koju Vam obezbjeđujemo mi klubovi ABA lige kako bi nam obezbijedili uslove da se RAVNOPRAVNO i u regularnim uslovima takmičimo u ovoj ligi.

Pošto vidimo već kroz identičan „igrokaz“ šta nam se sprema, ukoliko se bilo šta dogodi u prve dvije utakmice finala, za to ćete biti i krivično gonjeni", stoji u dopisu "Crveno-bijelih".