Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH čestitali Kurban-bajram: Vratimo nadu u bolje sutra i budimo solidarni

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović te predsjedavajući Milorad Dodik danas su uputili čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice BiH Huseinu ef. Kavazoviću, kao i svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti u BiH povodom Kurban-bajrama.

Naime, Šefik Džaferović je u svojoj poruci naveo kako je vrijeme Kurban-bajrama vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve.

“Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve u ime višeg cilja, te jačamo našu duhovnu snagu kako bismo spremniji dočekali iskušenja koja su pred nama. Neka i ovaj Kurban-bajram prođe u duhu stare bh. tradicije multikulturalizma”, naveo je Džaferović.

Milorad Dodikova je također čestitao praznik.

“Povodom ovog velikog praznika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, FBiH i BiH upućujem srdačne čestitke sa željom da ga proslave u duhu tradicije i običaja u krugu svojih porodica u zdravlju i sreći” naglasio je Dodik

PROČITAJTE  Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Radujem se što sam došao u ovaj grad. Bez molitve nije moguće riješiti problem

Željko Komšić je istakao kako je zbližavanje jedna od najvećih prigoda najvećeg muslimanskog praznika.

“Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban-bajram je prigoda da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni.

Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju. Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva.

Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost, upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun”, istaknuo je Komšić.

PROČITAJTE  Hamdija Abdić Tigar: Krajišnici su uvijek spremni za rat


Povezani postovi: