Magazin

Cosby je silovao prije 47 godina, a sad joj mora platiti pola miliona dolara: ‘Ne sjećam se…‘

Komičar Bill Cosby proglašen je krivim za seksualni napad na tinejdžerku Judy Huth u Playboy vili u Los Angelesu davne 1975., zaključila je sudska porota u Santa Monici u jednom od postupaka koji se vodi protiv njega.

Judy je tada imala samo 16 godina ,a pred sudijom je ponovo opisala kako ju je komičar (danas ima 84 godine) napao, zbog čega joj sada po sudskoj presudi mora platiti pola miliona dolara odštete.

Cosby je, inače, prije manje od godinu dana izašao iz zatvora nakon što mu je poništena presuda za seksualno zlostavljanje. Podsjetimo, više od 50 žena iznijelo je dosad optužbe za zlostavljanje protiv zvijezde planetarno popularne serije ‘The Cosby Show’. On sve poriče.

Iako je slučaj Judy Huth prvi put na red trebao doći još 2014. godine, postupak je godinama odgađan.

Huth tvrdi da je zlostavljana kada joj je bilo 16 godina

Ona u tužbi navodi da je slavni komičar nju i još jednu maloljetnu prijateljicu doveo u Playboyevu vilu, namamio u spavaću sobu, a onda nasrnuo na nju. Huth se opirala, ali Cosby ju je prisilio na seksualni čin.

Žrtva je na sudu kroz suze ispričala da se osjećala ‘ludo, prevareno i glupo’, a njeni odvjetnici pokazivali su poroti fotografije nje i Cosbyja u vili.

Sam komičar nije imao obavezu pojaviti se na sudu pa nije dolazio na ročišta, ali je pročitan njegov iskaz iz 2015. godine u kojem tvrdi da se incidenta ne sjeća te da nikad ne bi spavao s maloljetnicom.

Cosbyjevi advokati branili su ga tvrdnjama da je žrtva lagala o godinama te da je tabloidima pokušala prodati fotografije sebe i Cosbyja.

Porotnicima je prikazan video iz 2016. na kojem je pokojni osnivač Playboya Hugh Hefner, Cosbyjev bliski prijatelj iz 1970-ih, koji je rekao da bi bilo ‘vrlo neobično’ da se maloljetnim djevojkama dopusti ulazak u vilu.

Najpoznatiji kao Cliff Huxtable u seriji ‘The Cosby Show’ komičar se suočio s optužbama za seksualni napad, nedolično ponašanje i silovanje koje sežu čak do sredine 1960-ih.

Godine 2018. proglašen je krivim je za drogiranje i zlostavljanje žene u svom domu 2004. te je osuđen na zatvorsku kaznu od tri do 10 godina.

Međutim, presudu je prošle godine poništio Vrhovni sud Pennsylvanije te je Cosby pušten iz zatvora nakon što je odslužio gotovo tri godine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare