Vijesti

Čović razgovarao sa Sattlerom i Nelsonom o izbornim prevarama

Nakon što je Hrvatski narodni sabor (HNS) uputio krivičnu prijavu Tužiteljstvu HNK o zloupotrebama i izbornim prijevarama za lokalne izbore u gradu Mostaru, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović obavio je telefonski razgovor s specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Čović je upozorio na refleksije takvih poteza od strane bošnjačkih stranaka i njihovih satelita koje za cilj imaju izbacivanje hrvatskih stranaka iz vlasti kroz pokušaj izbornog inženjeringa i fiktivno prijavljivanje građana bošnjačke nacionalnosti.

„Birački popisi ažurirani u augustu drastično su promijenjeni svega 3 dana prije održavanja lokalnih izbora u gradu Mostaru nakon 12 godina. Ovakvi potezi, osim dimenzije kaznenih i protuzakonitih radnji, imaju za cilj promjenu i utjecaja na izborni rezultat, što u konačnici može kompromitirati cjelokupan izborni proces.

Sattler i Nelson dužni su biti upoznati s ovakvim radnjama zbog uloge i napora institucija koje predstavljaju da se lokalni izbori konačno održe“, kazao je Čović.Povezani postovi: