Vijesti

Crnogorska Pobjeda razotkrila skandal: Vučićevi ljudi kupovali glasove po Nikšiću, u svemu ulogao imao i Dodikov sin!?

Crnogorska Pobjeda razotkrila je veliki skandal kupovine glasova na izborimu ovoj državi, a u svemu je ulogu imao i sin Milorada Dodika – Igor Dodik.

Prema pisanju pobjede, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Mandić i poslanik te partije Predrag Rajić aktivno su se umiješali u predizbornu kampanju u Nikšiću logistički i finansijski pomažući opoziciju u Nikšiću.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je višednevni boravak Mandića i Rajića uz svesrdnu pomoć Igora Dodika, sina Milorada Dodika kao i Srpske pravoslavne crkve organizovan sa ciljem da se po receptu sa parlamentarnih izbora pripremi teren za pobjedu opozicije, odnosno kontrastrane Milu Đukanoviću i njegovom DPS-u.

Prijava protiv Rajića

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, nekoliko građana je Upravi policiji i centrima bezbjednosti u Nikšiću i Podgorici prijavilo Rajića koji je državljanin Republike Srbije i poslanik Srpske narodne stranke da je prema navodima koji su objavljeni na društvenim mrežama navodno učestvao u povredi izbornih prava građana opštine Nikšić na način što, prema navodima iz objava, novčano pomagao građane Nikšića kako bi zauzvrat na predstojećim izborima glasali za određene političke partije.

Od Uprave policije i nadležnih državnih tužilaštava je zatraženo da provjere da li su ovi javno saopšteni navodi tačni i da li u tim radnjama ima elemenata krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti. Konkretne objave su, piše Pobjeda, zabrinule građane koji su smatrali ustavom i zakonskom dužnošću i obavezom da na to ukažu nadležnim državnim organima.

Čuvanje murala

Osim njih, spominje se i ime Igora Dodika, sina člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, za koga kažu da u Nikšiću „nešto trguje“.

“Odnedavno i neki nepoznati džipovi patroliraju kroz grad i čuvaju murale sa likom mitropolita Amfilohija postavljene po zgradama”, kaže izvor srbijanskog dnevnika Danas.

Izvori Pobjede ukazuju da se Mandićev boravak također povezuje i sa čuvanjem murala na nikšićkom zgradama sa likom pokojnog mitropolita Amfilohija

I iz OO DPS-a su se pitali što rade funkcioneri Vučićevog SNS-a po Nikšiću uoči izbora. Iz partije koja je na vlasti u Nikšiću tvrde da različita lica iz susjedne nam države „mešetare po Nikšiću i pokušavaju uticati na volju birača po scenariju sa parlamentarnih izbora“. I oni se pitaju koja je uloga Vladimira Mandića u nikšićkim predizbornim dešavanjima, što u ovom gradu rade poslanici SNS-a, sanjari tzv. „srpskog sveta“. Iz lokalnog DPS-a optužuju i srpsku crkvu za uticaj, logistiku raznih tipova iz političkog podzemlja, ali su i ubijeđeni da Nikšićane neće prevariti 14. marta.

Priprema

Opozicionari se u Nikšiću, očigledno je već mjesecima unazad, itekako pripremaju za izbore u martu.

Pandemiju, pa samim tim i sve aktivnije djelovanje na brojnim društvenim mrežama, litije i svu euforiju, koja je pratila smjenu DPS-a i njegovih koalicionih partnera na državnom nivou, koalicije „Crno na bijelo“, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ koriste kao vjetar u jedra na plovidbi za pobjedu u Nikšiću.

Rad na terenu, prepoznat je kao najdjelotvorniji, što se već lako može zaključiti, pošto grupe partijski uniformisanih mladića i djevojaka s fasciklama kruže gradskim kvartovima, sakupljaju potpise podrške i dijele propagandni materijal.

Nije teško primijetiti ni da pare za osvajanje rodnog grada Mila Đukanovića nijesu problem, jer para ne fali. Porukom „Za budućnost Nikšića“ već su brendirani brojni vrlo prostrani poslovni prostori na ekskluzivnim lokacijama, Trgu Save Kovačevića, u Ulici Nika Miljanića, Nikole Tesle…, pa i Pokret Ura je proširio svoju mrežu, piše Pobjeda.

Ko su Rajić i Mandić: Ideolog “srpskog sveta”, plejboj i investicioni fond

Poslanik Vučićevog SNS-a Predrag Rajić koji se aktivirao u Nikšiću je jedan od ideologa velikosrpskog projekta i portparol Centra za društvenu stabilnost iz Novog Sada.

Često u medijima komentariše situaciju u Crnoj Gori a nedavno je u emisiji “Srpski svet” na IN4S izjavio da je političko stanje u Crnoj Gori neodrživo i da su vanredni parlamentarni izbori ove godine najrealnija opcija.

Vladimir Mandić ima daleko zanimljivu biografiju budući da je bio vrhunski sportista, reprezentativac Srbije u rukometu, a poznat je i po svom privatnom životu.

Njegov otac Momčilo je tokom rata i u BiH je bio ministar pravde i bliski saradnik Radovana Karadžića. U Crnoj Gori je postao poznat nakon što je izjavio da je crnogorsko rukovodstvo davalo gorivo za tenkove bosanskih Srba.

Mandić se zajedno sa Igorom Dodikom dovodi i u vezu sa investicionim fondom koji planira kupovinu pojedinih medija u Crnoj Gori.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare