BHDoktor

Čuvajte usne na suncu: I one mogu izgorjeti

Osim što čuvamo vlagu u području usana, pravilnom njegom spriječit ćemo prijevremeni nastanak bora.

“Koristite balzame i kreme, no pazite na neke sastojke kao što je retinol, on isušuje kožu te nije dobar za usne”, istaknula je estetičarka Nicole Caroline za Byrdie.

Nadalje, bitno je štititi usne s kremama sa zaštitnim faktorima ili balzamima iz sunčanih kolekcija jer UV zračenje razara kolagenska vlakna.

Usne su vrlo osjetljivi dio lica, baš kao i područje oko očiju. Taj dio lica s vremenom otkriva promjene, a neke od njih su smanjeni volumen usana, što možemo ‘zahvaliti’ prirodnom propadanju kolagena i smanjenju koncentracije hijaluronske kiseline.

S vremenom lice, pa i usne djeluju manje ‘pufasto’, stoga lice kao da curi prema dolje. Pojavljuju se nazolabijalne bore, koje također utječu na promjene izgleda lica. U centru toga su usne, koje možemo održati mladolikima upravo pravilnom njegom.

Balzami su super više puta dnevno, a piling jednom sedmično. Napravite ga sami – šećer i maslinovo u koje ste dodali malo meda odlično će očistiti usne te im dati hranjivost i mekoću.

Ruževi nove generacije dobri su za usne radi kvalitete formule, sada su dio anti-age formula. Idealni su oni sjajni jer imaju više hidratizirajućih sastojaka, dok matirajući znaju isušiti usne.

Kako navode 24 sata, bez obzira na karmin, možete se poslužiti trikom koji uvijek pali – nešto prije šminkanja usne dobro nahranite balzamom, ostat će mekše i podatne kroz dan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare