porodična drama

Čuveni fudbaler poslao poruku otmičarima. Vlasti nude nagradu od 47.000 eura

Luis Diaz je u petoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena postigao gol koji je Liverpool izbjegao poraz na gostovaju Lutonu u engleskoj nogometnoj Premier ligi (1:1).

Međutim, igrač koji je Redse spasio poraza nije se previše radovao jer prolazi veliku podoruičnu dramu.

U rodnoj Kolumbiji prije devet dana oteti su njegova majka Cilenis Marulanda i otac Luis Manuel. I dok je majka oslobođena u roku nekoliko sati, za Luisovim ocem se još uvijek traga.

Zbog toga je Diaz nakon gola odmah podignuo majicu i pokazao poruku: 'Sloboda za mog oca'.

Kolumbijski nogometaš (26) oglasio se i na Instagramu emotivnom porukom nakon utakmice.

"Svake sekunde, svake minute naša tjeskoba raste. Moja majka, braća i ja samo očajni, potreseni i bez riječi da opišemo šta osjećamo.

Ova patnja će prestati tek kada ga vratimo kući. Molim vas riješite ovo odmah, prekinite ovo bolno čekanje što je prije moguće. U ime ljubavi i suosjećanja, tražimo da preispitate svoje postupke i dopustite nam da ga vratimo", poručio je Diaz.

Međutim, gerilska grupa, koja je otela njegovog oca, tvrdi da trebaju"'sigurnosne garancije" prije nego što ga oslobode.

Informacije koje dolaze iz Kolumbije govore da su ovu otmicu planirali pet mjeseci. Kolumbijske vlasti ponudile su nagradu od gotovo 47.000 eura za povratak Diazova oca.

Zbog otmice napadač Liverpoola propustio je dvije utakmice Redsa.