hrabrost ili glupost

Da li su napravili životnu grešku? Opljačkali dom najjačeg čovjeka Njemačke, ovaj im sprema paklenu osvetu

Ili su "čelično" hrabri ili su nevjerovatno glupi! U kuću njemačke MMA superzvijezde Christiana Eckerlina (37) provalila su trojica kriminalaca.

Nisu samo napali imovinu najjačeg čovjeka Njemačke, već i jednog od najmoćnijih "anđela pakla" u zemlji - Eckerlinovog tasta Waltera Burkharda (67), koji također živi na velikom imanju u okrugu Lindenholzhausen.

Veliki šok

“To je bio veliki šok za nas, na Badnjak od svih dana. Ove godine smo jednom bili u posjeti prijateljima, inače smo na ovaj dan uvijek kod kuće”, objašnjava Eckerlin.

Kad se porodica kasno navečer vratila kući, sve je bilo ispreturano. Nadzorne kamere snimile su muškarce u dvorištu garaže i na terasi.

Bili su maskirani i na sebi su imali skupu markiranu odjeću.

"Nose dobru odjeću - Stone Island i Northface”, dodaje borac u kavezu.

Iako su “Anđeli pakla” – član rockerskog kluba je i Christian Eckerlin – poznati po tome da sami rješavaju probleme, 37-godišnjak je odmah nazvao policiju:

“Samo zbog osiguranja”.

Istražitelji policije u Wiesbadenu potvrdili su provalu za BILD. Prema njihovim saznanjima, zločin se dogodio između 18 i 21 sat.

Opljačkani nisu dopustili da im se pokvari skijaški odmor te su 25. decembra krenuli u Austriju, prema planu.

Objavio video

Odatle je Eckerlin za svojih 260.000 Instagram pratitelja objavio video s nadzorne kamere ispred kuće na kojoj se vide provalnici.

Počinitelji su od majstora borilačkih vještina i njegove supruge Dominique zgrnuli veliki plijen, uglavnom kradući luksuzne satove - zlatni Patek Philippe Nautilus vrijedan oko 200.000 eura, Audemars Piguet Royal Oak (60.000 eura) i zlatni Rolex Day- Datum vrijedan dobrih 50.000 eura.

Tu su bili još nakit i novac koji je bio namijenjen za zimovanje. Ukupno, borilački umjetnik štetu procjenjuje na 700.000 do 800.000 eura.

Prema Eckerlinu, šteta za Waltera je ograničena.

No motorist-odmetnik ne želi se potpuno osloniti na policiju. Objavio je slike svojih ukradenih satova i ponudio nagradu od 150.000 eura.

“Svako tko može pružiti informacije bit će bogato nagrađen. To garantujem. Držite oči otvorene!", poručio je Burkhard.